Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Pentru a aduce plus valoare intervențiilor ITI, județele Tulcea și Constanța trebuie să acționeze ca o singură entitate    Pentru a aduce plus valoare intervențiilor ITI, județele Tulcea și Constanța trebuie să acționeze ca o singură entitate   
Coordonatorul Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării, Mircea Sorin Zaharcu a avut marți, 22 februarie, o întrevedere cu președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai... Pentru a aduce plus valoare intervențiilor ITI, județele Tulcea și Constanța trebuie să acționeze ca o singură entitate   

Coordonatorul Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării, Mircea Sorin Zaharcu a avut marți, 22 februarie, o întrevedere cu președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Discuțiile au vizat modalitățile prin care poate fi adăugată plus valoare intervențiilor mecanismului ITI în Regiune.

În acest context, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a afirmat că județele Tulcea și Constanța trebuie să formeze o singură entitate și să acționeze unitar și coordonat.

„Trebuie să abordăm și alte teme. Să identificăm proiecte comune cu aplicabilitate în cele două zone.

Din această perspectivă, cred că trebuie întărită relația între județele Constanța și Tulcea”, a spus președintele CJ Constanța, Mihai Lupu.

La rândul său, coordonatorul ADI ITI Delta Dunării, Mircea Sorin Zaharcu a vorbit despre beneficiile economice pe care le imprimă mecanismul ITI în Regiune, pe ceea ce înseamnă Mobilitate.

„Cred că principala oportunitate, după podul peste Dunăre Tulcea-Brăila, pentru Constanța și pentru Regiune este drumul expres DX 8 Brăila-Tulcea-Constanța.

Avem pe de o parte industria din Galați și Brăila care are nevoie de acces la Portul Constanța. Mai este centura de ocolire a municipiului Tulcea, un proiect mult mai mic dar important pentru teritoriul ITI, mai ales gândindu-ne la oportunitățile pe turism oferite de litoral și deltă”, a spus Mircea Sorin Zaharcu.

De asemenea, unul dintre subiectele pe care s-a insisistat a fost necesitatea unor proiecte comune în sănătate, cu beneficii directe atât pentru constănțeni cât și pentru tulceni.

Sunt luate în analiză, de exemplu, investiții punctuale de dotare cu aparatură medicală a spitalelor județene din Tulcea și Constanța, implenetarea sistemului de telemedicină și, nu în ultimul rând, dezvoltarea unor servicii medicale axate cu precădere pe prevenție, prin proiecte tip Caravana medicală mobilă.

La întâlnirea de lucru găzduită de Consiliul Județean Constanța au participat alături de oficiali ai administrației constănțene, experți ai Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

Reuniunea a avut ca scop actualizarea portofoliului de proiecte, astfel încât să putem avea o imagine clară asupra nevoii de finanțare în teritoriul ITI Delta Dunării.

Acest gen de întâlniri se înscriu în acţiunile curente de monitorizare şi animare pe care le face echipa ADI ITI.