PERCHEZIŢII LA CARCALIU! SE CAUTA TABLOURI DE MILIOANE DE EURO

foto gandul.info

foto gandul.info

Tablourile în valoare de zeci de milioane de euro furate din Olanda sunt căutate în acest moment în localitatea tulceană Carcaliu. Autorităţile cred că tablourile respective ar putea fi ascunse în locuinţa unei mătuşi a unuia dintre cei bănuiţi de furt.
Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX că achetatorii au descins la locuinţa unei mătuşi a lui Radu Dogaru şi la mai multe rude celorlalţi suspecţi.
Acestea nu sunt primele percheziţii făcute în localitatea Carcaliu, însă de data aceasta ar exista indicii că aici s-ar afla două dintre tablourile furate de la muzeul din Rotterdam.
Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Operele sustrase sunt „Tête d’Arlequin” de Pablo Picasso, „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” şi „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, „Autoportrait de Meyer de Haan” şi „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.
Trei dintre suspecţi – Mihai Alexandru Bâtu, Eugen Darie şi Radu Dogaru – au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, iar în 21 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.
Mihai Alexandru Bâtu, Eugen Darie şi Radu Dogaru au fost arestaţi pentru modul organizat în care au acţionat, pentru comiterea acesteia pe teritoriul unui stat străin şi pentru mărimea prejudiciului, aproximativ 18 milioane de euro fiind valoarea de asigurare, arăta instanţa Judecătoriei Sectorului 5 în motivarea deciziei.