Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Pericol public: Prins de trei ori conducând fără permis,plasat în arest la domiciliu! Pericol public: Prins de trei ori conducând fără permis,plasat în arest la domiciliu!
În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza penală privind pe inculpatul G.A.  pentru săvârșirea în concurs, a trei infracţiuni... Pericol public: Prins de trei ori conducând fără permis,plasat în arest la domiciliu!

În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza penală privind pe inculpatul G.A.  pentru săvârșirea în concurs, a trei infracţiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, precum și a unei infracțiuni de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, în varianta normativă a conducerii unui autovehicul ale cărui plăcuțe de înmatriculare au fost retrase, faptele fiind  prev. de 3 x art. 335 al.1 din Codul Penal și art. 334 al.1 din Codul Penal,  cu aplic. art. 38 al.1 din Codul Penal.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că la data de 16.12.2023, în jurul orei 01.15 inculpatul G.A., deși nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule,  a fost depistat de organele de poliție rutieră în timp ce conducea un autoturism marca Opel Astra pe str. Orizontului, din mun.Tulcea, cauzând astfel o stare de pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

De asemenea, la data de 27.01.2024, în jurul orelor 16.10, deși nu deține permis de conducere,  inculpatul G.A.  a condus același autoturism  marca Opel Astra, fiind depistat de organele de poliție  pe str. Viticulturii  din mun. Tulcea. Inculpatului i-a fost întocmit un alt dosar penal iar urmare a constatării  expirării poliței R.C.A. și a neîncheierii de către inculpat a unei noi polițe de asigurare obligatorie,  a fost dispusă și măsura administrativă a retragerii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare al autoturismului inculpatului.

Cu toate acestea, inculpatul G.A. ignorând obligația de a nu mai conduce autovehicule, adusă la cunoștință de către organelor de poliție judiciară, în aceiași zi  în jurul orelor 19.55, acesta a fost depistat de organele de poliție rutieră în timp ce conducea pe str. Iuliu Maniu din Tulcea, același autoturism marca Opel Astra, căruia i-au fost anterior retrase plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Întrucât din verificările efectuate a reieșit că inculpatul mai este cercetat și de către organele de poliție din cadrul Biroului de poliție Transporturi pentru săvârșirea a două infracțiuni distincte, de conducere a unui vehicul fără permis de conducere,  ceea ce denotă existența unei perseverențe a inculpatului pe calea infracțională și constatându-se că faptele reținute în sarcina acestuia prezintă pericol social pentru ordinea publică, la data de 29.01.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea l-au prezentat Judecătorului de Drepturi și Libertăți, din cadrul Judecătoriei Tulcea, cu propunerea de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile însă, în urma analizării propunerii formulate, instanța a dispus față de pe inculpatul G.A.  luarea măsurii arestului la domiciliu.

” Față de măsura arestului la domiciliu., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au formulat contestație.  Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale” transmite purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe  lângă Judecătoria Tulcea, prim procuror Dan Stepanencu.