Persoanele vârstnice, sărbătorite în avans de ziua lor internațională

Instituția Prefectului a organizat, vineri 28 septembrie, cu începere de la ora 11, în cadru festiv, o serie de manifestări dedicate Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

La adunarea festivă au participat alături de prefectul județului, Lucian Furdui, deputații Lucian – Eduard  Simion și Mirela Furtună.

„Ziua de 1 Octombrie, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, îmi oferă plăcutul prilej de a adresa tuturor pensionarilor, vârstnicilor tulceni,calde urări de sănătate,
viaţă lungă şi liniştită alături de cei dragi.
Astăzi şi în fiecare zi, avem datoria să le răspundem cu dragostea, recunoştinţa şi respectul cuvenit pentru munca şi experienţa lor de viaţă pe care cu dăruire şi nobleţe sufletească au ştiut să le transmită generaţiilor tinere.
Astăzi, mai mult ca oricând, ne aplecăm cu respect în faţa semenilor noştri vârstnici, pensionarii de astăzi, cei care au contribuit de-a lungul vieţii lor active la realizarea edificiilor economice, culturale, sociale, şi care îşi trăiesc,
cu sentimentul datoriei împlinite, anii liniştiţi ai bătrâneţii.
Pentru eforturile, sacrificiile şi pentru exemplele de demnitate şi echilibru pe care ni le oferiţi zilnic,
pentru tot ceea ce reprezentaţi pentru noi, vă doresc tuturor celor care ne puteţi fi părinţi sau bunici, bucurie în suflet, puterea de a depăşi cu înţelepciune provocările zilelor noastre şi cele mai alese gânduri de preţuire“ a spus prefectul Lucian Furdui.

Consiliul Județean Tulcea a fost reprezentat de vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea, care în scurta sa luare de cuvânt a transmis mulțumirile sale celor ajunși la vârsta senectuții:

      „Fiecare zi, dar mai ales cea de astăzi, constituie un minunat prilej pentru a vă transmite vouă, părinţilor şi bunicilor noştri care aţi ajuns la vârsta înţelepciunii, sentimentele noastre cele mai alese.

În rolul major pe care l-aţi avut în dezvoltarea comunităţii noastre ați fost deschizători de drumuri, pentru ca acum, ajunși în toamna vieții, să ne fiţi sfătuitori dragi şi plini de har și învăţăminte. La mulți ani!”