Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Peste 100 kilograme de peşte fără documente legale şi plase monofilament,  confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni    Peste 100 kilograme de peşte fără documente legale şi plase monofilament,  confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni   
  Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit într-un atelaj hipo, condus de un cetățean român, 14 unelte de plasă monofilament, interzise la deținere, în... Peste 100 kilograme de peşte fără documente legale şi plase monofilament,  confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni   

 

peste 1Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit într-un atelaj hipo, condus de un cetățean român, 14 unelte de plasă monofilament, interzise la deținere, în care se aflau prinse 116 kilograme peşte fără documente legale.

În data de 03.08.2017, în jurul orei 13:30, un echipaj, format din poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea şi un lucrător din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, acţionând în baza unei informaţii, au oprit pentru control, pe raza localităţii Sălcioara, un atelaj hipo.

Acesta era condus de V.G., în vârstă de 26 ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea. În urma verificării atelajului, au fost descoperite 14 unelte de plasă de tip monofilament, interzise la deținere, în care se aflau 116 kilograme de peşte, din speciile şalău, plătică şi babuşcă, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, iar plasele monofilament, în lungime de 840 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.