Peste 300 kg pește transportat fără documente legale

frontieraaPolițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit în trafic un cetățean român care transporta, cu o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, cantitatea de 340 kilograme pește, fără documente legale.

În data de 9.08.2016, în jurul orei 11,00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona localității Zebil a oprit în trafic o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, condusă de cetățeanul român O.M., în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza județului Tulcea.

În urma verificării autoutilitarei a fost descoperită cantitatea de 340 kg de pește în stare proaspătă din specia șalău, pentru care conducătorul auto nu deținea documente legale.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de pește, în valoare de 2.000 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ‘deținere și transport a peștelui fără documente legale’, faptă prevăzută și sancționată de art. 64 din O.U.G. 23/ 2008, modificată și aprobată prin Legea 317 /2009.