Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Peste 500 de kilograme de peşte confiscate la Tulcea Peste 500 de kilograme de peşte confiscate la Tulcea
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competenţă a Sectorului P.F. Tulcea, trei cetăţeni români care transportau peste... Peste 500 de kilograme de peşte confiscate la Tulcea

pestePoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competenţă a Sectorului P.F. Tulcea, trei cetăţeni români care transportau peste 500 de kilograme de peşte, fără documente legale, în valoare de peste 2.500 lei.

* În data de 24.01.2017, în jurul orei 18:00, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, acționând în baza unei informaţii, au depistat pe raza localităţii Tulcea, doi cetățeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, care transportau cu o autoutilitară marca Dacia Logan, o cantitate însemnată de peşte.

În urma controlului, în autoutilitară a fost găsită cantitatea de 480 de  kilograme de peşte din speciile ştiucă, caras, singer, şalău, lin, babuşcă, biban, plătică, cosaş şi novac, în stare proaspătă, în valoare totală de 2.348 lei, pentru care bărbații nu au putut prezenta documente de însoțire. Persoanele în cauză,  A.I. în vârstă de 69 ani şi A.A. în vârstă de 60 ani, au declarat că peştele a fost colectat în ziua respectivă de la diverşi pescari autorizaţi, dar nu au solicitat documente legale pentru acesta.

* Tot în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, polițiștii de frontieră l-au depistat, în data de 21.01.2017, pe B.S. în vârstă de 46 ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, în timp ce transporta pe o sanie, doi saci voluminoşi.

În urma controlului, în cei doi saci a fost găsită cantitatea de 55,4  kilograme de peşte din speciile ştiucă, caras, singer, şalău şi crap, în stare proaspătă, în valoare totală de 238 lei pentru care persoana respectivă nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

 

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. h din O.U.G. 23/2008.