Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Petitie: „Nava de pasageri zilnic pe ruta Tulcea – Sulina si retur” Petitie: „Nava de pasageri zilnic pe ruta Tulcea – Sulina si retur”
Localitatea Sulina situată în Delta Dunării, la aproximativ 40 mile marine de Tulcea, este o localitate a cărei singură cale de acces cu restul... Petitie: „Nava de pasageri zilnic pe ruta Tulcea – Sulina si retur”

Localitatea Sulina situată în Delta Dunării, la aproximativ 40 mile marine de Tulcea, este o localitate a cărei singură cale de acces cu restul țării, se face doar pe apă. Începand cu data de 02 februarie 2015, SULINA NU MAI BENEFICIAZA DE NAVA DE PASAGERI SPRE TULCEA Z I L N I C decât doar, de trei ori pe săptămână.

Demn de menționat este faptul că, în perioada dinaite de 1989 această localitate beneficia atât de nave de pasageri clasice cât și de nave rapide z i l n i c, ceea ce înseamna că în loc de progres noi aici înregistrăm doar regres.
Vă aducem la cunoștință de asemeneni faptul că, orașul Sulina, are un fost Spital care functioneaza doar ca Dispensar, că datorită lipsei locurilor de muncă în localitate foarte mulți tineri fac naveta la Tulcea , că aprovizionarea orașului se face în principal cu nava de pasageri s.a.m.d.
În condițiile în care orașul este legat de restul țării doar pe calea apei și numai de trei ori pe săptămână, locuitorii din Sulina, sunt condamnați la izolare și la tot ce decurge din aceasta.

Vă invităm în mod expres, să vizitați Sulina în toate anotimpurile anului și nu numai vara, și nu numai cu elicopterul sau cu ambarcațiuni private rapide, astfel încât să aveti parte de experiența pe care locuitorii si turistii care vin aici, o au atunci cand circulă cu navele de pasageri.

Vă rugăm să veniți incognito pentru a experimenta dificultatea de a părăsi localitatea deoarece în ziua când neapărat trebuie să pleci, nava nu pleacă din localitate, dificultatea de a-ți rezerva un bilet la unica nava rapidă și în special cumplita experiență pe care o ai la debarcarea din navă în Portul Tulcea.
Nava de pasageri rapidă, navă ce datează din anii 1970, NU ARE dană de acostare în Tulcea. Debarcarea pasagerilor (inclusiv bătrâni, mame cu copii în brate, persoane cu handicap) precum si a bagajelor se face prin intermediul a două sau trei nave lângă care această navă are permisiunea să acosteze.
În secolul 21 într-o țară care se vrea în Europa, cetățenii săi sunt obligați să urce cu copii și bagaje pe scări, pe pasarele improvizate, să traverseze remorchere și diverse nave pentru a ajunge pe ponton și apoi pe mal.

Vă rugăm să analizați această situație în cel mai scurt timp posibil și să ne informați care este strategia/planul dvs. în ceea ce privește această zonă de interes european și nu numai.
Asteptăm cu interes și nerăbdare răspunsul Dvs.

În cazul în care problema vă depășește, vă rugăm să ne informați pentru a cere sprijinul forurilor europene.

Cu stimă,

Locuitorii Orașului Sulina