Piața imobiliară din Tulcea, la coada clasamentului național

Județul Tulcea se zbate la coada clasamentului alcătuit pe baza numărului de tranzacții imobiliare lunare.

Potrivit statisticilor furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în luna aprilie, în județul Tulcea, au fost încheiate doar 339 tranzacții imobiliare. Doar în Giugiu – 265, Gorj – 254, Sălaj – 235 și Olt – 108 numărul tranzacțiilor a fost mai mic.

De scăderea cererii de locuințe se plâng și proprietarii care doresc să vândă imobile. Aceștia mărturisesc că majoritatea telefoanelor le primesc de la agenții imobiliari care doresc să preia anunțurile. Clienții sunt tot mai puțini, iar acest lucru va duce automat la o scădere a prețurilor.

În primul trimestru al anului 2019, în Tulcea au fost înregistrate 1.067 tranzacții imobiliare. Cele mai multe dintre acestea au fost parafate în martie (412), iar cele mai puține în prima lună a anului (42).

Prețuri apartamente Tulcea

Unul dintre motivele numărului mic de tranzacții imobiliare îl constituie și prețurile piperate. Potrivit anunțurilor de vânzare postate pe site-ul de imobiliare https://flatfy.ro/, un apartament cu două camere, semidecomandat, cu o suprafață de 50mp, este scos la vânzare pentru 50.000 euro. Un apartament situat în centrul orașului Tulcea, tot cu două camere, decomandat și cu o suprafață de circa 46mp, este evaluat la 46.000 euro.

Ofertele celor mai noi ansambluri imobiliare din Tulcea, și nu numai, pot fi accesate pe site-ul de anunțuri https://new.flatfy.ro/. Un apartament cu 3 camere confort 1, situat în complexul Arcadia Residence din Tulcea, este scos la vânzare cu puțin peste 70.000 euro.

Persoanele pretențioase au ocazia să achiziționeze și un penthouse de lux, evaluat la 500.000 de euro. Locuința este foarte spațioasă și are o suprafață utilă de 410 mp, distribuiți în cinci camere situate pe 3 etaje.

(P)