PLÂNGERE PREALABILĂ: NAVROM BAC AMENINŢĂ CONSILIUL LOCAL BRĂTIANU

navromRecent, Consiliu Local I.C. Brătianu a aprobat rezilierii contractului de concesiune nr.1206 din 16.05.2000 încheiat cu SC Navrom Bac SRL Galaţi.
„Noi, după ce am încercat încă din luna aprilie să determinăm conducerea SC Navrom Bac SRL Galaţi să vină la negocieri, am transmis în scris punctul nostru de vedere cu privire la clauzele din contract, total dezavantajoase nouă. Sincer am sperat să obţinem un mic procent din acea taxă pentru autovehiculele cu masa de peste 10 tone pentru că un leu e prea puţin. Vorbim aici de sute de lei din care nouă ne revine un leu? Măcar 1-2% să primim şi asta în condiţiile în care nu am pretins nimic pentru autovehicule care trec cu sutele”, a declarat Alexe Iordan pentru ziarul Obiectiv.
După acest episod cei de la Navrom Bac contraataca formulând o plângere prealabilă transmisă de un cabinet de avocatură din Galaţi Consiliului Local I.C.Brătianu, solicitând revocarea H.C.L.-ului legat de reziliere, menţionând că emiterea hotărârii reprezintă unui exces de putere.
„SC NAVROM BAC SRL şi-a îndeplinit obligaţiile financiare asumate prin contractul de concesiune nr.1206/16.05.2000. Deşi în motivarea hotărârii atacate se menţionează că se aprobă încetarea prin reziliere a contractului de concesiune pentru nerespectarea clauzelor şi obligaţiilor contractuale, facem precizarea ca societatea şi-a îndeplinit toate obligaţiile financiare, iar motivarea nu este susţinută prin nicio probă.
Nerealizarea obiectivelor de investiţii se datorează în exclusivitate culpei Consiliului Local I.C.Brătianu, care nu a putut asigura utilităţile necesare “spune reclamantul.
După acest pas de procedura obligatoriu urmează atacarea HCL-ului în contencios administrativ, pentru anulare.