PLÂNGERI PENALE PENTRU ÎNŞELĂCIUNE ŞI ABUZ ÎN SERVICIU ÎMPOTRIVA UNOR ASOCIAŢII DE PROPRIETARI DIN MUNICIPIU!

PARCHETTULCEAEnergoterm Tulcea a formulat plângeri penale pentru înșelăciune și abuz în serviciu împotriva mai multor Asociaţii de Proprietari din municipiul Tulcea, în multe cazuri fiind vorba de sume calculate greşit de reprezentanţii acestor asociaţii şi nerespectări ale contractelor cadru.
Pe lângă plângerile formulate în acest an, la capitolul recuperarea creanţelor, se remarca procesul cu Asociaţia numărul 54, pentru suma de 542.205,02 lei.
S-a formulat plângere penală pentru înșelăciune și abuz în serviciu împotriva următoarelor asociații, totodată constituindu-se și parte civilă:
Asociația de Proprietari nr. 9 pentru suma de 111.868,73 lei;
Asociația de Proprietari Z9 Vest pentru suma de 236.228,98 lei;
Asociația de Proprietari I 2 Vest pentru suma de 52.180,13 lei;
Asociația de Proprietari Coral Plaza pentru suma de 176.945,83 lei;
Asociația de Proprietari nr. 23 pentru suma de 384.286,78 lei;
Asociația de Proprietari nr. 39 pentru suma de 215.214,55 lei.
În ceea ce privește recuperarea debitelor restante, probleme deosebite sunt la asociațiile de proprietari care, deși sunt în executare, nu dețin bunuri ce pot face obiectul urmării silite.
„De asemenea, o problemă cu care ne confruntăm sunt imobilele administrate de Direcția de Întreținere și Administrare Patrimoniu, deoarece sunt situații când chiriașii pleacă fără a se face verificări dacă și-au achitat debitele și fără ca societatea să fie înștiințată “spun reprezentanţii societăţii Energoterm.
Energoterm va continua măsurile întreprinse și va proceda la luarea tuturor măsurilor legale care se impun pentru recuperarea debitelor restante.