Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PLÂNGERI PENALE PENTRU PRIMAR ŞI SECRETARĂ DUPĂ ŞEDINŢA ILEGALĂ DE CONSILIUL LOCAL! PLÂNGERI PENALE PENTRU PRIMAR ŞI SECRETARĂ DUPĂ ŞEDINŢA ILEGALĂ DE CONSILIUL LOCAL!
PNL Tulcea a vrut să scape de propriul viceprimar de la Hamcearca şi a reuşit dar probabil pentru scurt timp şi cu şanse mari... PLÂNGERI PENALE PENTRU PRIMAR ŞI SECRETARĂ DUPĂ ŞEDINŢA ILEGALĂ DE CONSILIUL LOCAL!

ION ACCELEANUPNL Tulcea a vrut să scape de propriul viceprimar de la Hamcearca şi a reuşit dar probabil pentru scurt timp şi cu şanse mari să rămână fără primarul Acceleanu, girantul unui lung şir de abuzuri
Lungul şir de ilegalităţi făcute împotriva intereselor cetăţenilor din Hamcearca a culminat cu şedinţa de Consiliu Local din data de 14 februarie în care a încălcat legea, fapt ce va duce la o plângere penală împotriva primarului, a secretarului primăriei şi a consilierilor care au girat acea şedinţă.
Urmând anumite interese strict politice liberalii tulceni au decis să îşi schimbe propriul viceprimar din comună Hamcearca, pe Mihailov Laurenţiu, Mişcarea s-a făcut cu sprijinul aripii PDL din PNL, aripa din care provine primarul comunei, Ion Acceleanu, dar şi prin câteva drumuri pe la înfometaţii de la „judeţ “. După decizia politică şi acţiunea în instanţă liberalului Mihailov I s-a retras sprijinul politic, supleantul binecuvântat de partid fiind supleantul Caludi Doru Marius.

Semnatura care il transforma in potential inculpat pe noul viceprimar

Semnatura care il transforma in potential inculpat pe noul viceprimar

În fine, prostia prin care au realizat o şedinţă atât de ilegală încât a stârnit râsul juriştilor, care nu au dat aviz de legalitate, este că pentru a realiza un aşa zis cvorum, având în vedere că la şedinţa de consiliu nu s-au prezentat decât patru consilieri liberali, restul de cinci consilieri lipsind, organizatorii şedinţei l-au trecut pe foaia de prezenţa inclusiv… pe supleantul încă ne validat, Caludi Doru Marius.
Deci practic o persoană fără nici o calitate la acel moment a semnat în calitate de consilier, fiind la rândul lui fericitul viitor beneficiar al unui dosar penal pentru uzurpare de calitate oficială şi fals în acte publice. Dacă a făcut cvorumul pe fals, cu o majoritate nelegală, drept cadou Caludi a fost validat şi viceprimar, în aceeaşi şedinţă ilegală.
Iniţial în semn de protest restul consilierilor au decis să boicoteze următoarele şedinţe de consiliu, luând în calcul inclusiv demisia în bloc, inclusiv a supleanţilor, pentru dizolvarea consiliului local.
Până una alta s-au gândit că mai repede scapă de primarul Aceleanu şi secretara Dumbravă Maria, care a girat ilegalitatea, prin intermediul unor plângeri penale pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals.
Nici cel care s-a vrut viceprimar nu are viaţă lungă pe post, în cazul în care hotărârile ham2din şedinţa respectivă nu vor fi anulate direct, vor fi anulate prin contencios administrativ, şi probabil unii vor trebui să returneze „încrederea politică” investită în acest caz.
Vom reveni şi cu alte încălcări ale legislaţiei în administraţia din comună Hamcearca.