Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Plata dividendelor trimestrial, o facilitate pentru mediul de afaceri Plata dividendelor trimestrial, o facilitate pentru mediul de afaceri
“Votul de astăzi din plen care a vizat legislația privind modificarea și completarea legii Contabilității și a Societăților comerciale, a reglementat repartizarea profitului între... Plata dividendelor trimestrial, o facilitate pentru mediul de afaceri

Anișoara Radu, deputat PSD Tulcea

Votul de astăzi din plen care a vizat legislația privind modificarea și completarea legii Contabilității și a Societăților comerciale, a reglementat repartizarea profitului între acționarii sau asociații unei firme, în speță a dividendelor, care va putea fi făcută și trimestrial, în timpul exercițiului financiar, în limita profitului contabil net realizat trimestrial” a declarat deputatul social democrat Radu Anișoara, membru al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților.

Legislația permite acum repartizarea profitului abia după aprobarea situațiilor financiare anuale, adică după la ceva timp după încheierea exercițiului financiar.

„Este o gură de oxigen pentru mediul de afaceri din punctual meu de vedere. Precizez faptul că dividendele se distribuie asociaţilor proporţional cu cota de participare la capitalul social vărsat, optional, trimestrial , pe baza situaţiilor financiare interimare și anual, după regularizarea efectuată prin situațiile financiare anuale, dacă prin actul constitutiv nu se prevede altfel.

Plata dividendelor trimestrial, conform celor stabilite de adunarea generală a asociaţilor  iar regularizarea diferențelor rezultate din distribuirea dividendelor în timpul anului urmând să se facă prin situațiile financiare anuale. Plata diferențelor rezultate din regularizare se face în termen de 60 de zile de la data aprobării situaţiilor financiare anuale aferente exerciţiului financiar încheiat. Repet, cred că este importantă pentru mediul de afaceri această prevedere a legii” a concluzionat deputatul Radu Anișoara.