PLUS TULCEA SFIDEAZĂ CONDUCEREA CENTRALĂ, SUSŢINÂND UN PENSIONAR MILITAR CARE VA CUMULA PENSIA CU SALARIUL LA STAT

Deși conducerea națională USR PLUS susține interzicerea cumulului pensie salariu la stat, conducerea PLUS Tulcea sfidează această problemă mult hulită și de cetățeni și propune un pensionar militar în funcția de șef al Cancelariei Prefectului.

În urma deciziei Biroului Național al PLUS de a-l alege pe Ștefan Bicov pentru funcția de prefect, PLUS Tulcea și viitorul prefect l-au propus pe Marcel Ivanov pentru funcția de șef al cancelariei prefectului, acesta acceptând propunerea, transmite Departamentul de comunicare al PLUS Tulcea.

După cum rezultă din CV-ul lui Marcel Ivanov, acesta este pensionar din 2014, de la vârsta de 47 de ani.

„Am iniţiat un proiect de lege prin care limităm posibilitatea de a avea venituri nesimţite cumulând pensia din sistemul public cu veniturile din fonduri publice. Şi aici nu ne referim doar la posibilitatea de a fi angajat într-un minister sau instituţie publică, ne referim inclusiv de a beneficia de asemenea fonduri pe baza unor contracte de muncă în regii autonome în companii de stat, cum ştim că se întâmplă în prea multe cazuri, prin cumularea diferitelor indemnizaţii, tot fonduri publice, cu pensia”, a afirmat deputatul USR Cristian Seidler.

Marcel Ivanov este pensionar MAPN, fără experiență în administrația publică (faptul că este de scurt timp consilier local la Somova fiind practic mai degrabă o glumă, ca experiență menționată de unii colegi de partid) deși domnul în cauză se laudă cu două sesizări făcute către Instutiția Prefectului (ca și cum orice reclamant se poate lăuda cu experiență în cadrul instutiției la care a depus reclamații…) a activat în ultima perioadă că instructor de înot la bazinul din Tulcea.

Florin Câțu a precizat, miercuri, că i se pare normal să se interzică cumulul pensiei cu salariul de la stat, iar fiecare persoană să decidă dacă doreşte să încaseze pensia sau salariul.