PNL dorește reforma și restructurarea sistemului de învățământ la toate nivelurile

România alocă resurse insuficiente educației, ca procent din PIB, fiind pe unul din ultimele locuri din Europa la acest capitol.
Alocarea numărului de locuri în universitățile publice nu este bazată pe cererea pieței forței de muncă. Rata de angajare a absolvenților cu studii superioare (69,3%) este una din cele mai scăzute din Uniunea Europeană.
PNL dorește crearea unui plan de acțiune național pentru îmbunătățirea calității învățământului românesc superior.
PNL dorește reforma și restructurarea sistemului de învățământ la toate nivelurile, nu doar la cel universitar.
Partidul Național Liberal consideră că va trebui încurajată dezvoltarea unor rețele europene de universități care să încurajeze un schimb mai bun de informații și să promoveze cooperarea la nivelul instituțiilor de învățământ superior, inclusiv în materie curriculară sau pentru cercetare academică.
PNL propune includerea de experți străini în comisiile de doctorat, în special în cazul doctoratelor finanțate din fonduri structurale, pentru a pune punct plagiatului și a calității uneori îndoielnice a diplomelor de doctorat din România.
Pentru universități, PNL propune finanțarea , din fonduri europene, a conectării tuturor universităților, inclusiv a căminelor studențești și liceelor la internet de mare viteză.

DEPUTAT PNL TULCEA, GEORGE ȘIȘCU