PNL TULCEA: „Actuala guvernare este caracterizată de haos, disperare, instabilitate! “

hereaActuala guvernare este caracterizată de haos, disperare, instabilitate, măsuri care distrug economia, în loc să o ajute, abordări împotriva logicii economiei de piață, transmite secretarul general al PNL Tulcea, Gabriel Herea.

Om de afaceri, Herea este de părere că toţi cei din sectorul privat -angajați și angajatori sunt puși să deconteze populismul și lipsa de responsabilitate a PSD.

„Conform unui raport realizat de PNL cheltuielile de personal plus asistență socială au atins 75,4% (față de 69,6%) din totalul veniturilor fiscale și a contribuțiilor la bugetul de stat.

Sunt adâncite tot mai mult dezechilibrele economice, în loc să fie corectate/ajustate astfel încât perspectiva să fie una sănătoasă, stabilă, predictibilă. Acest lucru face România cu mult mai vulnerabilă în cazul unei crize, față de cum a fost în 2009-2010. Costul împrumuturilor pe care le face România, pentru a acoperi deficitul bugetar iresponsabil, a crescut cu 2% în mai puțin de 12 luni!

Este un semnal extrem de grav, chiar dacă este vorba de un procent mic deoarece se raportează la sume foarte mari. În principiu, acest semnal privește situațiile de criză.

Investițiile străine directe (ISD) s-au degradat, pe fondul măsurilor fiscale haotice care au speriat capitalul care ar fi putut să ajungă în România și care ar fi generat locuri de muncă bine plătite. ISD au scăzut de la 3,1 miliarde euro (2016) la 2,5 miliarde euro (2017) “a declarat secretarul general al PNL Tulcea, Gabriel Herea.