Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PNL Tulcea consideră că toate ordonanțele de Guvern adoptate în ședința din 4 februarie sunt legitime și necesare PNL Tulcea consideră că toate ordonanțele de Guvern adoptate în ședința din 4 februarie sunt legitime și necesare
PNL Tulcea consideră că toate ordonanțele de Guvern adoptate în ședința din 4 februarie sunt legitime și necesare, toate privind probleme reclamate de populație,... PNL Tulcea consideră că toate ordonanțele de Guvern adoptate în ședința din 4 februarie sunt legitime și necesare

Gabriel Herea, secretar general PNL Tulcea

PNL Tulcea consideră că toate ordonanțele de Guvern adoptate în ședința din 4 februarie sunt legitime și necesare, toate privind probleme reclamate de populație, a declarat secretarul general al organizației județene Tulcea, Gabriel Herea.

„Practic Guvernul a fost obligat să lucreze pană noaptea ca să repare anumite probleme și inechități, nu a fost vorba de acțiuni care să favorizeze infractorii sau modificări legislative în favoarea unor membri de partid, așa cum au făcut cei de la PSD. Putem să analizăm simplu despre ce a fost vorba, ce ordonanţe au fost aprobate, toate vizează aspecte pozitive, nu e nimic dubios

De exemplu, OUG pentru decontarea navetei pentru elevi. Necesară pentru a rezolva problema decontării cheltuielilor de transport ale elevilor din bugetul Ministerului Educației ca urmare a deciziei CCR.Asigurăm plata acestor cheltuieli din bugetul Ministerului Educației pe bază de documente justificative depuse de elevi la unitățile școlare.

OUG pentru extinderea programului cunoscut ca” masă caldă” în școli. Programul” masă caldă” în școli se extinde de la 50 la 150 de unități școlare iar numărul elevilor care vor beneficia de acest program aproape se triplează de la 23.455 la 65.434 copii.

HG pentru acordarea biletelor de tratament balnear pentru 2020. Adoptarea cadrului legal în timp util fața de situația din anii precedenți când acest HG era adoptat foarte târziu, aproape în plin sezon, respectiv în perioada mai-iunie. A fost alocat un buget de 370 milioane de lei pentru un număr de aproape 200.000 de pensionari care vor beneficia de aceste drepturi

OUG pentru pregătirea stocurilor de rezervă în situații de epidemii și pregătirea României pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus. Asigurarea fondurilor necesare în sumă de 220 milioane lei pentru achiziția de echipamente și materiale necesare în regim de urgență.

OUG pentru finanțarea din fonduri europene a proiectelor de realizare a rețelelor de distribuția a gazelor naturale.Se alocă un buget de aproximativ 500 milioane de Euro din fonduri europene, din exercițiul financiar actual și din următorul pachet financiar, pentru înființarea de rețele noi de distribuție a gazelor naturale în localitățile din România.

Alte 3 OUG pentru a fazarea unor proiecte cu fonduri europene și pentru a evita pierderea fondurilor europene din actualul exercițiul financiar 2014 – 2020.

OUG pentru întărirea luptei împotriva infractorilor printr-o mai bună colaborare între poliția judiciară și parchete și o altă OUG pentru modificare statului polițiștilor, ambele ca urmare ale unor decizii CCR.

OUG pentru organizarea recensământului agricol 2020 și OUG pentru organizarea recensământului populației 2021 – măsuri întârziate încă din 2018.

Sunt aspecte normale de reglementare, totul e la vedere, nu e nimic ocult în aceste ordonanțe, iată că se pot da noaptea și decizii cinstite de către oameni cinstiți, nu cum au fost în alte cazuri.. “a declarat secretarul general al PNL Tulcea, Gabriel Herea.