PNL TULCEA NU VA PROPUNE UN CANDIDAT PENTRU PREŞEDINŢIA CONSILIULUI JUDEŢEAN.CINE SE LUPTĂ PENTRU POSTURILE DE VICEPREŞEDINTE

PSDCJ“Vom mai avea o scurtă discuţie mâine la partid dar cel puţin deocamdată pot spune că nu vom avea o propunere în plen. Nu prea are rost în condiţiile în care nu avem un număr de voturi necesar, nu avem cum forma o majoritate în Consiliul Judeţean” ne-a declarat miercuri preşedintele PNL Tulcea, deputatul Vasile Gudu, cu privire la alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean.
Şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean va avea loc vineri la ora 14, fiind convocată conform legislaţiei de prefectul Marin Bădiţa.
Conform repartizării, din cele 31 de mandate de consilier judeţean 14 au revenit PSD, 12 PNL, 3 ALDE, 2 PMP.
Ţinând cont de protocolul înregistrat la nivel naţional şi negocierile de la nivel local PSD şi ALDE vor forma majoritatea urmând că funcţia de preşedinte să revină celor de la PSD, la fel ca şi unul dintre cele două posturi de vicepreşedinte, cel de-al doilea urmând să le revină celor de la ALDE.
Dacă la nivel de preşedinte numele este deja ştiut- Horia Teodorescu, încă se poartă discuţii la nivel politic pentru funcţiile de vicepreşedinţi.
La PSD alegerea se va face dintre actualul vicepreşedinte Vasile Strat şi actualul consilier judeţean Dumitru Mergeani.
La ALDE decizia va veni probabil de la centru, în cărţi fiind actualul consilier judeţean Petre Badea şi George Luchici, copreşedinte al organizaţiei judeţene Tulcea, după ce Petre Marinescu a optat pentru consiliul local.