PNL TULCEA: „OBSERVĂM O PROFUNDĂ ÎNGRIJORARE, INCLUSIV LA PRIMARII P.S.D.! “

Liderii PNL Tulcea – preşedintele Ştefan Ilie și secretarul general al organizaţiei județene, Gabriel Herea, au făcut declaraţii pe tema situaţiei dificile cu care se confrunta Primăriile la nivel de bugete locale dar şi legat de măsura transferului de contribuții.

„Bugetele UAT-urilor care au progresat în ultimii ani au fost serios afectate. De exemplu, pentru comună Luncavița înregistrez un deficit de peste 1.300.000 Lei și asta exact când e nevoie cel mai mult, pentru cofinanţarea proiectelor europene. Nicicând vreun guvern nu a produs atât haos în sistemul bugetar, că guvernarea PSD – ALDE!

Încercam să rezistăm la capacitate minimă, pentru a apăra investițiile de care au nevoie cetăţenii colectivităților tulcene.

Observ o profundă îngrijorare inclusiv la primarii PSD, pe care însă nu o pot manifesta liber, dar care creşte continuu. Au rămas fără soluții, iar obrazul în fața oamenilor pălește tot mai mult! Şi totul pe fondul unor interese ascunse, dar mai ales al incompetenței profesionale! “a declarat preşedintele PNL Tulcea, primarul Ştefan Ilie.

„Programul de guvernare, pe baza căruia PSD a luat votul românilor, prevedea creșteri de 25% pentru bugetari de la 1 ianuarie 2018. În niciun moment PSD nu a spus că acele creșteri de salarii sunt fictive, doar pe hârtie, nu și în buzunar, adică bani în mână! Măsura transferului de contribuții NU a fost enunțată în programul cu care PSD a câștigat alegerile! NU a existat un mandat dat de alegători în această privință, din contră! Votul primit de PSD a fost pentru un program care menținea sistemul de până în 2016, contribuții plătite atât de angajat, cât și de angajator “a declarat secretarul general Gabriel Herea.