POLIȚIA, FĂRĂ SOLUȚII ÎMPOTRIVA GĂȘTII DE ROMI MINORI CE TERORIZEAZĂ ORAȘUL

Un grup de minori romi din Babadag terorizează Tulcea de câteva luni de zile, dincolo de spargeri de mașini fiind bănuiți și de tâlharii și alte infracțiuni. Ţinând cont de vârsta acestora, până la majorat polițiștii nu le pot face practic mai nimic, simplele amenzi infime pe numele părinților neavând nici un efect.
Unii dintre micii infractori au părinții plecați „la treabă “în zonele nordice ale Europei, Suedia, Norvegia, etc. Oamenii legii spun că marea majoritate, 90%, sunt din babadag și în ultima vreme și-au schimbat obiceiurile, de la cerșit trecând la spargeri de mașini și chiar tâlharii, jefuirea unor persoane vârstnice pe care le urmăresc și le smulg banii sau portofelul.
„De la finele anului trecut, avem un val de furturi din autoturisme. Zilnic, de la două până la şase autoturisme sunt forţate cu foarfecă de către copii. Vorbim de un grup de vreo şapte minori de etnie romă din oraşul Babadag ale căror familii s-au mutat recent în municipiul Tulcea. Copiii nu iau cine ştie ce din maşini şi îşi vând bunurile găsite unii altora”, a declarat inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Daniel Grădinaru.
Vorbim de zeci de cazuri de spargeri de autoturisme în municipiu, în marea majoritate soldate doar cu stricăciuni, spun polițiștii.
„Din majoritatea mașinilor nici măcar nu iau ceva, nu găsesc nimic. În altele mai găsesc ochelari, cd-uri, mărunțișuri.Au fost identificați dar deoarece legea nu sancționează, nu răspund penal, până la 14 ani. Unul dintre ei, în vârstă de 15 ani, a fost reținut “spun polițiștii, care practic sunt obligați să aștepte ca micii infractori… să crească!