POLIȚIA ȘI R.A.R., ACȚIUNI COMUNE: 70 DE SANCȚIUNI ȘI 5 PERMISE REȚINUTE

foto arhiva

Polițiștii tulceni au desfășurat o acțiune comună împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, în vederea reducerii cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

În cadrul acțiunii au fost aplicate peste 70 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute 5 permise de conducere.

În perioada 01-02.11.2018, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu inspectori din cadrul Regiei Autonome Registrul Auto Român au desfășurat acțiuni de control în trafic, ce au vizat reducerea riscului rutier, prin sancționarea nerespectării normelor rutiere și a defecțiunilor tehnice.

În cadrul acțiunii au fost verificate sistemul de frânare, mecanismul de direcție, existenţa şi autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, sistemul de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, sistemul de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie), ș.a.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost oprite în trafic și controlate 79 de vehicule, au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute 5 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au constat o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Astfel de acțiuni vor mai fi desfășurate și în perioada următoare.