Poliţist tulcean trimis în judecată!

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului IVAN COSMIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată şi înşelăciune

 Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt: 

Inculpatul IVAN COSMIN, în calitate de agent de poliţie în cadrul Poliţiei mun. Tulcea – Biroul de Ordine Publică, a pretins şi primit bani în perioada martie 2012-iulie 2013 de la patru persoane, ce erau cercetate în dosare penale având ca obiect infracţiuni la regimul rutier, promiţându-le că va interveni la lucrătorii de poliţie care aveau spre instrumentare cauzele penale, cât şi pe la alte instituţii, în scopul soluţionării lor favorabile.

De asemenea, agentul de poliţie a promis unei persoane că în schimbul a 200 euro va face demersuri şi o va ajuta să-şi înmatriculeze un autoturism adus din străinătate. Inculpatul IVAN COSMIN a pretins şi primit banii atât pentru sine, cât şi pentru alte persoane, însă şi-a însuşit întreaga sumă obţinută, de 1.600 euro şi 2.400 lei.Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a fost sprijinit în vederea efectuării cercetărilor de ofiţeri ai poliţiei judiciare din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Tulcea.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.