Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

POLIȚIȘTII, ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ȘCOLAR POLIȚIȘTII, ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ȘCOLAR
Peste 140 de polițiști au acționat suplimentar, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din toată țara, pentru ca deschiderea noului an școlar să se... POLIȚIȘTII, ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ȘCOLAR

politiePeste 140 de polițiști au acționat suplimentar, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din toată țara, pentru ca deschiderea noului an școlar să se desfășoare în siguranță.

Azi, 12 septembrie a.c., 144 de polițiști actionează în sistem integrat, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru desfășurarea în siguranță a festivităților specifice deschiderii anului de învățământ preuniversitar.

Cei 102 de polițiști de ordine publică, 22 de polițiști de la rutieră, 20 de la polițiști de la alte structuri, sunt prezenți în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din întreaga țară, pentru ca noul an școlar să înceapă în liniște și siguranță.

Efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea sunt în teren pentru menținerea ordinii și siguranței publice și fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităților de învățământ.

Pentru Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, siguranța în școli constituie o prioritate. Astfel, începând de azi, fiecare unitate de învățământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției. De asemenea, la fiecare școală sunt afișate datele de contact ale polițistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.

Echipajele de poliție vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în școli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea a solicitat identificarea și controlarea tuturor unităților economice din zona adiacentă unităților de învățământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

O atenție deosebită va fi acordată activitățile educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi.

Totodată, polițiștii de la rutieră vor fi prezenți în apropierea școlilor, pe arterele de circulație intens tranzitate, pentru asigurarea fluenței și siguranței traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative și evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracțional, polițiștii vor organiza  pentru elevi diferite activități preventive-educative.

Reamintim că, în anul de învățământ 2015-2016, în urma activității desfășurate de Poliția Română, în zona adiacentă unităților de învățământ, numărul infracțiunilor a scăzut cu 11,5%, față de anul școlar precedent.