Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Politrucii deveniți specialiști în „medicină pe facebook“, rugați să oprească bruiajul asupra Spitalului Județean! Politrucii deveniți specialiști în „medicină pe facebook“, rugați să oprească bruiajul asupra Spitalului Județean!
Directorul Spitalului Județean, dr. Ion Năstăsescu, pe lângă probleme administrative și operații este nevoit să își piardă timpul răspunzând unor „noi specialiști medicali online“... Politrucii deveniți specialiști în „medicină pe facebook“, rugați să oprească bruiajul asupra Spitalului Județean!

Directorul Spitalului Județean, dr. Ion Năstăsescu, pe lângă probleme administrative și operații este nevoit să își piardă timpul răspunzând unor „noi specialiști medicali online“ care răspândesc soluții miraculoase și sfaturi a la Monica Tatoiu, fără să aibă studii de specialitate. Conducerea spitalului ar face mai bine să lase politrucii să își facă numărul de demagogie și să se concentreze pe munca lor cu pacienții, pentru că nu au timpul liber al celor ce nu fac nimic ci doar pierd vremea online.

COMUNICAT DE PRESĂ

OAMENI BUNI: Nu pot sa dau comunicate la fiecare 5 minute, avem multa treaba la spital, punctez cateva lucruri pe înţelesul tuturor:

1.       Trebuie sa incepem tratarea in judeţ, nu la Constanta. Testarea trebuie sa se faca cu RT-PCR, va începe la DSV saptamana viitoare, avem kit-urile de extracţie si le aşteptam pe cele de amplificare, amenajam vestiarele si filtrele de la DSV.

2.     Testele rapide au doar valoare de screening epidemiologie, adica afla cine a trecut deja prin infectare.Nu pun diagnostic cert de boala indiferent ce declara producătorul lor ( vezi cazul celor 340.ooo teste false din Franţa) , precizia lor este de 30-40%. Ele testează numai anticorpii care apar la 3-4 zile de la infectare. Nu pot sa decid pe baza lor triajul pacienţilor, pacienţii infectaţi pot ajunge intre cei neinfectati si invers. Comitetul de situaţii de urgenta din spital a decis ca nu ne ajuta aceste teste.

3.     Nu putem face achiziţie directa de aparatura medicala pentru ca legea in vigoare se refera doar la PPE si medicamente doar cu bani de la Ministerul Sanatatii si nu a sosit niciun ban de la Ministerul Sanatatii.

4.     Exista stocuri in magaziile spitalului pentru cca 2 saptamani. Zilnic primim material dar in cantitati mult mai mici decât ceea ce dorim , zilnic dam către secţii echipament de protective.

5.     Despre măştile de protecţie: cele simple le poarta tot personalul, cele cu filtru le poarta cei implicate in proceduri de tipul: intubare, resuscitare,ventilaţie mecanica, bronhoscopie, traheotomie. Virusul se propaga prin picaturi mari rezultate prin tuse, strănut, vorbit sau prin atingerea suprafeţelor contaminate cu măna si dusul mâinii la față.

5.Despre combinezoane, acestea exista in stocuri si se folosesc doar când pacientul este suspect sau confirmat si se efectuează manevre medicale. Nu trebue sa fie purtate decât in situaţii de risc si nu facem parada modei cu ele in scop de propaganda.

7.Deciziile sunt luate in comun de către Comitetul de Situaţii de Urgenta al spitalului din care face parte: Manager, Director medical, Sef secţie Boli infectioase, Sef secţie U.P.U., ATI, farmacie, laborator, Director îngrijiri. Sunt cei mai buni specialişti pe care ii are judeţul.

8.Lasati fumatul, stati in casa, faceţi curat, spalati-va pe mâini, pastrati distanta, opriţi bruiajul!

MANAGER,
Dr. Năstăsescu Tudor Ion