Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Ieri, de la ora 10.00, pompierii tulceni au distrus în mod controlat muniţia neexplodată asanată de pe raza judeţului Tulcea pe parcursul anului 2012,...

Ieri, de la ora 10.00, pompierii tulceni au distrus în mod controlat muniţia neexplodată asanată de pe raza judeţului Tulcea pe parcursul anului 2012, totalizând  nouă elemente de muniţie.

Intervenţia s-a desfăşurat în poligonul amenajat în apropierea localităţii Beştepe cu sprijinul autorităţilor locale şi a reprezentanţilor din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea şi a unui echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea.

Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  ,,Delta” al judeţului Tulcea recomandă cetăţenilor care descoperă elemente de muniţie neexplodată să nu le atingă, să nu le lovească şi să nu le mişte, să nu le introducă în foc, să nu încerce să demonteze focoasele sau alte elemente componente, să nu fie lăsate la îndemâna copiilor, să nu ridice, să nu transporte şi să nu introducă muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe, sau grămezi de fier vechi sau în foc.

În cazul descoperirii unor astfel de elemente în timpul unor lucrări, se întrerupe imediat activitatea, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă şi se anunţă organele de intervenţie prin intermediul numărului unic de urgenţă 112.