Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Portul Tulcea la distanță de o Hotărâre de Guvern pentru a intra, efectiv, în reabilitare Portul Tulcea la distanță de o Hotărâre de Guvern pentru a intra, efectiv, în reabilitare
Astăzi, 17 noiembrie a.c., președintele României, domnul Klaus Iohannis, a promulgat Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, astfel... Portul Tulcea la distanță de o Hotărâre de Guvern pentru a intra, efectiv, în reabilitare

row2Astăzi, 17 noiembrie a.c., președintele României, domnul Klaus Iohannis, a promulgat Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, astfel încât nu mai avem nevoie decât de Hotărârea de Guvern pentru ca Portul Tulcea să poată fi administrat de autoritățile publice locale (Consiliul JudețeanTulcea/Primăria Tulcea).

Imi exprim speranța că premierul Dacian Cioloș va adopta o Hotărâre de Guvern în acest sens cât mai repede posibil, pentru ca Proiectul de reabilitare și modernizare a Portului și a falezei tulcene să intre în procedură de finanțare prin Instrumentul Teritorial de Investiții Delta Dunării (ITI Delta Dunării) conform Programului derulat și anunțat de noi.

Speța din legea invocată mai sus care ne privește pe noi, tulcenii, se referă la “porturile maritime şi fluviale, civile şi militare – terenurile pe care sunt situate acestea, diguri, cheiuri, pereuri şi alte construcţii hidrotehnice pentru acostarea navelor şi pentru alte activităţi din navigaţia civilă, bazine, acvatorii şi senale de acces, drumuri tehnologice în porturi, monumente istorice aflate în porturi, cheiuri şi pereuri situate pe malul cailor navigabile, în fără incintelor portuare destinate activităţilor de navigaţie”.

Comunicat de presă

Teodorescu Horia,

Președinte al Consiliului Județean Tulcea