Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PRAF ÎN OCHI: INSTANȚA ANULEAZĂ O „MEGA AMENDĂ“ CU CARE SE LĂUDA PRIMĂRIA PRAF ÎN OCHI: INSTANȚA ANULEAZĂ O „MEGA AMENDĂ“ CU CARE SE LĂUDA PRIMĂRIA
Marile amenzi anunțate de Primăria Tulcea în cazul unor dezvoltatori imobiliari din municipiu încep să fie anulate de instanță, acolo unde se judecă în... PRAF ÎN OCHI: INSTANȚA ANULEAZĂ O „MEGA AMENDĂ“ CU CARE SE LĂUDA PRIMĂRIA

Marile amenzi anunțate de Primăria Tulcea în cazul unor dezvoltatori imobiliari din municipiu încep să fie anulate de instanță, acolo unde se judecă în baza legislației, nu ca pe facebook.
O amendă de 45.000 de lei decisă de primarul Ștefan Ilie pentru așa zise lucrări executate fără autorizație de construire a fost anulată de Tribunalul Tulcea, odată cu măsurile adiacente.
Soluţia pe scurt: Admite apelul. Schimbă sent. Civ.nr.3436/16-12-2021 a Judecătoriei Tulcea în sensul că admite plângerea contravențională și anulează procesul-verbal de convenţie nr.22/27-07-2021 întocmit de Primăria Tulcea. Definitivă. Pronunţată la 3 iunie 2022, prin punerea minutei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei instanţei.
Document: Hotărâre 542/2022 03.06.2022
După ce noua administrație anunța cu surle și trâmbiţe prin vocea purtătorului de cuvânt Ștefan Ilie că: “Nu vom mai tolera nimănui lucrările de construcție fără autorizație sau nerespectarea autorizațiilor, indiferent de numele persoanei în cauză. Nu vom ceda presiunilor, pe orice cale ar veni. Nu mi-am propus să devin un campion al amenzilor, însă legea trebuie să fie respectată de toată lumea “, iată că Justiția îî arată acestuia că într-adevăr legea trebuie respectată și îî anulează procesul verbal… ilegal!
Reprezentanții firmei ce a câştigat procesul cu Primăria spun că în baza acestei decizii a instanței și alte amenzi dictate vor fi anulate la apel. Deasemenea, există posibilitatea depunerii unor plângeri penale pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu, mai ales că asupra unor persoane din conducerea Primăriei, implicate indirect, prin intermediari, în afaceri imobiliare, planează suspiciunea unor conflicte de interese.