PREFECTUL CANDIDEAZĂ: MARCEL IVANOV SE VREA PREȘEDINTE LA USRPLUS

Prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov, și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al organizației județene USRPlus Tulcea.Foști apolitici, teoretic, deși au fost mereu numiți politic, prefecții au voie mai nou să fie membrii de partid cu acte în regulă.Guvernul a aprobat  modificarea OUG 57/2019 privind Codul administrativ referitor la statutul prefectului şi subprefectului, aceste funcţii urmând să fie unele de demnitate publică, iar cei care le dețin vor putea fi membri de partid.  Prefecţii şi subprefecţii îşi vor păstra calitatea de înalt funcţionar public pentru o perioadă de maxim 30 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ. Practic, prefecții pot ocupa mai nou orice funcție de condicere politică.Desigur,pentru domnul Ivanov există și varianta renunțării la funcția de prefect, mai ales că în scurt timp se va interzice cumului pensiei cu salariul în instituțiile publice.

„Cred cu tărie că primul pas în rezolvarea unei probleme e să admiți că ai una: USR și PLUS Tulcea au fost două partide cu prea multe orgolii și prea multe conflicte. A venit timpul să spunem PUNCT! ȘI DE LA CAPĂT. Văd în această competiție șansa nașterii unui partid nu doar pe hârtie, ci și în realitate. A venit timpul să lăsăm în urmă tot ce-a fost rău.

Cred totodată că fără analiză, fără a vedea ce-a fost bun și ce-a fost rău până la un moment dat, o organizație nu poate crește. S-o spunem clar: noi, alianța USR-PLUS, nu ne-am atins potențialul în alegerile din 2020. Am avut rezultate sub așteptări. Dar poate și mai rău a fost că o analiză serioasă a rezultatelor și a cauzelor nu s-a făcut. Eram datori fiecărui membru sau simpatizant cu o analiză a ceea ce ne-am propus și ce am realizat. N-am făcut-o și i-am dezamăgit pe mulți dintre ei“ ne scrie pe email prefectul Marcel Ivanov.