Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PREFECTUL FURDUI A COLABORAT CU SECRETARUL DE STAT ARAFAT PENTRU EVACUAREA RĂNIŢILOR DUPĂ EXPLOZIA DE LA BALABANCEA PREFECTUL FURDUI A COLABORAT CU SECRETARUL DE STAT ARAFAT PENTRU EVACUAREA RĂNIŢILOR DUPĂ EXPLOZIA DE LA BALABANCEA
Prefectul judeţului Tulcea Lucian Furdui îi mulţumeşte secretarului de stat Raed Arafat pentru sprijinul acordat prin intermediul SMURD în cazul intervenţiei de la Balabancea,... PREFECTUL FURDUI A COLABORAT CU SECRETARUL DE STAT ARAFAT PENTRU EVACUAREA RĂNIŢILOR DUPĂ EXPLOZIA DE LA BALABANCEA

SMURDPrefectul judeţului Tulcea Lucian Furdui îi mulţumeşte secretarului de stat Raed Arafat pentru sprijinul acordat prin intermediul SMURD în cazul intervenţiei de la Balabancea, după explozia petrecută azi.
„Am participat împreună azi la o instruire la sediul Ministerului de Interne, am discutat cu domnul Arafat imediat după ce am primit alertă de la Balabancea. Domnul Arafat a coordonat în timp real intervenţia, astfel încât preluarea răniţilor s-a făcut foarte rapid, inclusiv cu ajutorul elicopterului, mulţumim şi colegilor de la ISU Dobrogea “a declarat prefectul Lucian Furdui.
Trei persoane au fost transportate la Galaţi şi una la Bucureşti în urma unei explozii ce a avut loc azi în localitatea Balabancea. Din câte se pare unul dintre răniţi se afla în stare foarte gravă. Cauza exploziei se pare că este efectuarea unor lucrări operaţiuni cu foc deschis în apropierea unor butelii cu GPL.
Ştirea iniţială: Unitatea de pompieri Tulcea intervine pentru limitarea efectelor unui incendiu în localitatea Balabancea, la o gospodărie. Proprietarii comercializau butelii GPL. În urma incendiului, 4 butelii au explodat, rezultând rănirea unui număr de 5 persoane. 2 cu răni foarte grave, 1 cu răni grave, și 2 cu arsuri ușoare. Se intervine cu 2 autospeciale SMURD, 2 ASAS și 1 elicopter SMURD. La fața locului sunt și 3 ambulanțe.