Pregătiri pentru Raliul Deltei Dunării – ediţia 2014

   

  Luni, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu şi vicepreşedintele Vasile Strat au participat, alături de Mihai Tănase (organizator al competiţiei) şi primarul municipiului, Constantin Hogea, la o conferinţă de presă organizată pe tema Raliului Deltei Dunării din acest an.

  Mihai Tănase a vorbit presei despre elementele de noutate pe care le aduce ediţia din 2014 a Raliului Deltei Dunării: lungimea propusă a probelor speciale ajunge, în acest an, la 158 de kilometri (faţă de 110 kilometri în 2013), raliul va fi etapă candidat în Cupa Europeană, se adaugă două probe noi (Ciucurova – Fântâna Mare şi Slava Rusă – Babadag), iar superspeciala din municipiu va trece pe la rondul de la Teatrul Jean Bart.

  „Am pregătit un program de promovare pentru ca tulcenii să știe ce trasee se închid, ce probe vor avea loc. Am câștigat titlul de cel mai bun raliu al anului 2013 şi vrem să ne menținem acest titlu“, a declarat Mihai Tănase.

  Preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, a vorbit despre importanţa acestei competiţii pentru judeţul nostru: „Tulcea a ieşit dintr-un con de umbră prin evenimentele organizate aici. Sunt convins că această ediţie a Raliului Deltei Dunării va fi un succes“, este de părere preşedintele Teodorescu.

  În acelaşi sens s-a exprimat şi primarul Hogea, care a insistat asupra ideii că „România începe cu noi, nu se termină cu noi“.

   

  ***

   

  Primele recunoașteri pe traseul Danube Delta Rally vor avea loc între 27 și 29 mai, iar antrenamentele oficiale sunt programate în după-amiaza zilei de 29 mai. Startul festiv va avea loc pe 29 mai, în Piața Civică.

  Concursul va avea loc în zilele de 30 și 31 mai, iar oficialii FIA care vor evalua evenimentul pentru candidatura la European Rally Trophy vor urmări în mod special condițiile de siguranță în desfășurarea raliului, numărul de spectatorilor din timpul probelor de concurs, cursivitatea programului competiţiei și aspectele tehnice ale raliului.