Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Premierul Marcel Ciolacu și-a început ziua de sâmbătă  cu o vizită în noul port turistic din Jurilovca Premierul Marcel Ciolacu și-a început ziua de sâmbătă  cu o vizită în noul port turistic din Jurilovca
Sâmbătă dimineața, la ora 9, prim-ministrul Marcel Ciolacu a vizitat noul Port Turistic din Jurilovca. Însoțit de Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca și președintele... Premierul Marcel Ciolacu și-a început ziua de sâmbătă  cu o vizită în noul port turistic din Jurilovca

Sâmbătă dimineața, la ora 9, prim-ministrul Marcel Ciolacu a vizitat noul Port Turistic din Jurilovca.

Însoțit de Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca și președintele ACoR filiala Tulcea, și de Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, premierul a admirat cel mai modern port din Dobrogea, o investiție cu o valoare totală de 18.434.666 de milioane de lei, finanțată din fonduri europene.

Alături de premier s-au aflat miniștrii Simona Bucura Oprescu și Adrian Câciu, europarlamentarul Mihai Tudose, senatorul Paul Stănescu și domnul Vasile Dâncu

Delegația oficială a fost întâmpinată de către localnicii din Jurilovca și deja cunoscutele membre ale grupurilor vocale tradiționale Juraveli și Reabinușka, care le-au oferit oaspeților bucate tradiționale lipovenești și câte un pahar de ceai.

„Noul port turistic din localitatea noastră este una dintre cele mai importante investiții realizate în ultimii 12 ani aici și oferă mai multe posibilități de dezvoltare turistică a zonei. Cele 180 de locuri noi de acostare inițiale sunt ocupate integral în perioada navigabilă, iar capacitatea portului va fi extinsă cu mai multe pontoane de acostare plutitoare”, i-a explicat primarul Eugen Ion prim-ministrului importanța investiției.

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu oamenii prezenți în port, cea mai solicitată membră a delegației fiind doamna ministru a Muncii, Simona Bucura Oprescu, interpelată adesea cu întrebări legate de pensii sau aspecte sociale.

Vizita premierului Marcel Ciolacu în noul port turistic din Jurilovca s-a încheiat după aproximativ jumătate de oră, președintele PSD plecând ulterior spre Tulcea, unde, printre altele va participa la conferința județeană a Organizației PSD Tulcea.