Președintele  CJ Tulcea, Horia Teodorescu: „Am adus bani pentru proiecte de infrastructură pentru 37 de localități din județul Tulcea!“

 

Horia Teodorescu

Horia Teodorescu

 „Principalele nevoi ale locuitorilor județului nostru se referă la canalizare, alimentare cu apă, străzi. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, am propus și priomit finanțare pentru obiective de investiții din majoritatea comunelor din județ. În total, vorbim despre investiții contractate în valoare de peste 200 de milioane de lei“, spune președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

La propunerea Consiliul Județean Tulcea, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, zeci de localități din județ au beneficiat de sume pentru lucrări de infrastructură. În total, 37 de unități administrative – teritoriale au avut proiecte prin PNDL și au reușit să rezolve principalele probleme din comunitățile locale.

Bani pentru alimentare cu apă, canalizare, modernizare drumuri, școli

Astfel, Consiliul Județean a susținut finanțarea unor investiții în extinderea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă din localitățile Băltenii de Sus (comuna Beștepe), Chilia Veche, Casimcea, Ciucurova, Grindu, I.C. Brătianu, Jijila, Jurilovca, Nalbant, Sarichioi, Slava Cercheză, Somova, Măgurele, Sâmbăta Nouă și Cerbu (comuna Topolog).

Au fost atrase fonduri guvernamentale pentru extinderea sau modernizarea sistemelor de canalizare din localitățile: Babadag, Ceamurlia de Jos, Dăeni, Greci, Luncavița, Mahmudia, Niculițel, Sarichioi, Slava Cercheză, Stejaru și Turcoaia.

De asemenea, s-au primit bani pentru modernizarea de străzi și drumuri în localitățile: Babadag, Baia, Beidaud, Ceamurlia de Jos, Casimcea, Cerna, Crișan, Dăeni, Frecăței, Greci, Horia, Hamcearca, Isaccea, Izvoarele, Jurilovca, Mihail Kogălniceanu, Măcin, Nufăru, Ostrov, Peceneaga, Sarichioi, Sulina și Turcoaia.

Tot prin PNDL au fost primite fonduri pentru modernizarea școlilor din Mircea Vodă (comuna Cerna), Cataloi (comuna Frecăței), Hamcearca și Izvoarele.

asf DJPrin PNDL a fost asfaltat DC 21, de la intersecția cu DN22D până la Camena (2,5 kilometri), drumul de la Baia la Panduru (5 kilometri), DC 63, de la Ceamurlia de Jos – Gară (2,35 kilometri).

Cu fonduri proprii finalizăm, în aceste zile, reabilitarea drumului de la Casimcea la Războieni (pe o lungime de 7,5kilometri).

Am asigurat reparații la covoarele asfaltice de pe drumurile Beidaud-Sarighiol de Deal (6,4 km), de la Stejaru la Vasile Alecsandri (3,3 km), de la Agighiol la Iazurile (5,8 km), intersecție DN22D – Greci (3.1 km), limită județ Constanța – Dăeni – Ostrov – Peceneaga – Traian  (36 kilometri), ieșire Vasile Alecsandri – intrare Topolog (14 km), Dorobanțu – Traian (10 km), Meșteru – Dorobanțu (4 km), Topolog – Meșteru (8 km), Izvoarele – intersecție DN 22F – DN 22 – Satu Nou (20 km), Niculițel – Valea Teilor (8 km), Valea Teilor – Alba (8 km), Sarighiol de deal – Casimcea (9 km), Slava Rusă – Babadag (7,6 km), Făgărașu Nou – Intersecție DN 22A (4,2 km), Horia – Nifon (2 km), Fântâna Mare – DN22 D (3,2 km), Topolog-Vasile Alecsandri (14,4 km), Făgăraşu Nou-DN22 A (4,21 km), Dorobanţu-Traian (5,6 km), Balabancea-Nifon (8 km), Cerbu – Sâmbăta Nouă (7 km), DN 22 D-Carcaliu ( 3,5 km), Dăeni-Făgăraşu Nou (10,29 km), 2 Cantaone – Sarighiol de Deal (19,5 km),  Meşteru intrare-Meşteru ieşire (2,4 km), Valea Teilor-Alba (4 km), Meşteru-Dorobanţu, (5,5 km), V. Alecsandri-Cerbu (4 km), Casimcea-Corugea (4,5 km), dar și porțiunile de drumuri județene din Niculițel (1,8 kilometri), respectiv Dăeni (2 kilometri), Grindu (10 km), Casimcea (2,5 kilometri), Topolog (2.2 kilometri), Făgăraşu Nou (2,7 km).

În total,  în perioada 2013-2016 au fost propuse și finanțate prin PNDL 69 de obiective de investiții, dintre care 30 au fost deja recepționate, iar multe sunt realizate în proporție de peste 90% (18 investiții vor fi gata în anul 2016).

Valoarea totală a contractelor de finanţare  se ridică la 212.852.296 lei, din care, pentru perioada de finanţare 2015-2018  sunt contractați 133.911.217 lei.

La momentul de față, contractele de finanţare în vigoare pentru obiectivele de investiţii în execuţie asigură integral sumele necesare (eligibile) de la bugetul de stat pentru finalizarea acestor obiective.

„Vreau să vă reamintesc că am reușit să aducem aceste fonduri la Tulcea cu susținerea necondiționată a premierului Victor Ponta și a echipei sale PSD. În urmă cu doi ani chiar premierul Ponta și vicepremierul Dragnea au venit la Tulcea pentru a înmâna o parte din contractele de finanțare prin PNDL. Cei doi lideri guvernamentali și-au arătat, astfel, susținerea față de județul nostru, iar dacă primăriile din Tulcea au reușit să obțină fonduri pentru cele mai importante investiții din comunitățile locale, acest lucru se datorează sprijinului pe care noi, cei din județul Tulcea, l-am avut din partea premierului Victor Ponta“, mai spune președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.