Președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu: „Județul Tulcea are nevoie de dezvoltare, județul Tulcea are nevoie de noi!“

 

Horia Teodorescu

Horia Teodorescu

Echipa condusă de președintele CJ Tulcea (președinte al PSD Tulcea), Horia Teodorescu, a dovedit, în acești patru ani de mandat, că se poate: Tulcea poate beneficia de cele mai importante investiții, tulcenii pot avea parte de toată atenția celor din administrația publică.

După patru ani, echipa PSD pentru Consiliul Județean Tulcea vine în fața electoratului cu fruntea sus: au făcut ce au promis și chiar mai mult, iar următorii patru ani vor aduce o schimbare istorică în ceea ce privește dezvoltarea economică și perspectiva acestui județ.

Drumuri, apă, canalizare, școli, locuințe ANL, cămine culturale,  acestea sunt numai o parte din investițiile în infrastructură (una dintre principalele priorități ale PSD) realizate în acest mandat.

A fost finalizată deja o strategie extrem de clară referitoare la drumurile județene ce vor intra în reabilitare: se știe cât costă, se știe exact ce tronsoane de drum vor fi modernizate, se știe clar și sursa de finanțare.

Ca urmare a eforturilor depuse de președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, județul Tulcea beneficiază de cel mai amplu proiect investițional din România: ITI Delta Dunării pune la dispoziția tulcenilor 1,4 miliarde de euro, bani ce vor fi investiți în dezvoltarea județului Tulcea.

Locuințe ANL pentru peste o sută de tulceni 

„Am deschis la Tulcea trei șantiere pentru realizarea de locuințe ANL: 60  în municipiu, pentru specialiștii din domeniul Sănătății, 24 în Babadag, pentru tineret, în regim de închiriere și încă 24 în Baia, tot pentru tineret, în regim de închiriere. Am reușit să aducem la Tulcea fondurile necesare pentru aceste locuințe, extrem de importante pentru locuitorii județului nostru“, transmit președintele Horia Teodorescu. (casetă)

 Tinerii au constituit dintotdeauna  una dintre principalele priorități ale echipei PSD, iar în acest sens au fost făcute toate eforturile pentru a aduce investiții care să răspună dorințelor lor.

Lipsa unei locuințe reprezintă una dintre marile probleme cu care se confruntă tinerii din ziua de astăzi, astfel că, în urma discuțiilor purtate la nivel central, s-a obținut asigurarea finanțării pentru trei investiții prin Agenția Națională de Locuințe (ANL).

În primul rând, este vorba despre investiția Consiliului Județean Tulcea în locuințele ANL de pe strada Spitalului. A fost semnat contractul de finanțare în luna mai a anului 2014, iar la momentul de față investiția a fost deja începută. Blocul, care are șase etaje și  60 de locuințe, ar trebui să fie gata în toamna acestui an, urmând ca specialiștii din sănătate să poată beneficia de locuințe de serviciu.

„Vă amintesc că în mai 2014 a fost aprobată realizarea a 185 de locuințe prin Agenția Națională de Locuințe în toată țara, iar o treime dintre acestea sunt la Tulcea, șantierul ANL de pe Spitalului fiind considerat, la vrmea aceea, cel mai mare din România“, a mai spus președintele Horia Teodorescu.

Nu a fost, însă, singura investiție ANL din județul nostru care, iată, cu susținerea venită din partea Consiliului Județean, dar și cu sprijinul guvernului condus de Victor Ponta și-a îndreptat atenția și către localitățile din Tulcea.

La momentul de față se lucrează pe alte două șantiere ANL în județul nostru. Unul este în Babadag, acolo unde, pe strada Pavel Gheorghe, se construiește un bloc cu 24 de locuințe pentru tineri, destinate închirierii. Blocul, cu trei etaje, costă aproape 4 milioane de lei.

Un alt proiect este la Baia, acolo unde, tot prin Agenția Națională de Locuințe, urmează să fie realizate alte 24 de apartamente și garsoniere destinate tinerilor, pentru închiriere. Blocul, situat pe strada Republicii, are trei etaje, costă 3,6 milioane de lei și va fi gata în toamna acestui an.

Cămine culturale pentru 22 de localități

camin„Ne-am îndreptat atenția și către mediul rural, dar și către orașele din județ și am susținut o serie de investiții realizate prin Compania Națională de Investiții în localitățile din Tulcea./ este vorba despre căminele culturale din județe, acele spații în care se concentreaă viața socială, culturală, educativă, dacă vreți, din acea comunitate locală“, spune președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, cel care deschide lista candidaților PSD pentru Consiliul Județean Tulcea.

La momentul de față, au fost aprobate 22 de proiecte pentru căminele culturale din localitățile Isaccea, Babadag. Topolog, Jurilovca, Mahmudia, Casimcea, Telița (comuna) Frecăței, Luncavița, Sf. Gheorghe, Peceneaga, Valea Nucarilor, Greci, Dăeni, Maliuc, Beidaud, Chilia Veche, Slava Cercheză, Beștepe, Horia, I.C. Brătianu, Baia.

Tot cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții , la Sulina s-a investit în reabilitarea sălii de sport a Liceului „Jean Bart“, o investiție realiazată în beneficiul tinerilor din Delta Dunării.