Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu: „Contractele pe PNDL trebuie semnate până la data de 31 decembrie!“

acorLuni, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la o ședință a Asociației Comunelor din România, una dintre teme fiind cea a proiectelor ce urmează să fie implementate cu fonduri guvernamentale asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

În cadrul ședinței, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a discutat riscul întârzierii depunerii unor proiecte, care ar putea duce la pierderea finanțării.

„Sfatul meu este ca, din acest moment, să nu pierdeți nici măcar o zi în ceea ce înseamnă finalizarea investițiilor realizate cu fonduri PNDL II. Vorbim despre o finanțare multianuală (pe patru ani), iar fiecare dintre primarii din Tulcea a primit, sunt sigur, documentul cu pașii de urmat de acum încolo. Este esențial să ajungeți cât mai repede la stadiul de achiziții, pentru că primii care vor semna contractele vor fi cei care vor primi, cu siguranță, banii pentru lucrările de investiții. În acest sens, pot să vă spun că avem un termen limită: 31 decembrie 2017 este data la care trebuie să fie semnate toate contractele pe PNDL“, a explicat președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

„Până la data de 30 noiembrie trebuie depuse documentațiile aferente proiectelor, iar începând cu 1 decembrie și până în ultima zi a anului va urma o perioadă de evaluare. Lucrările pentru care nu vor fi semnate contractele la data de 31 decembrie 2017 nu primesc finanțare“, a completat directorul Direcției de Investiții din cadrul Consiliului Județean Tulcea, Nicu Mihai.

În același context, președintele Teodorescu a instat asupra faptului că cei care au proiecte vechi vor trebui să le actualizeze cât mai rapid, astfel încât să nu existe riscul de a pierde aceste finanțări multianuale, aprobate la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

„Suntem un județ cu 51 de unități administrativ teritoriale și am primit sume echivalente cu cele ale unor județe cu de două ori mai multe localități. Dacă la PNDL I (n.n. – cel pentru care ultimele contracte au fost semnate anul trecut) județul Tulcea beneficia de fonduri de aproximativ 200 de milioane de lei, iată că acum suntem pe locul 18 în țară, cu peste 760 de milioane de lei (aproximativ 90% dointre proiectele propuse fiind aprobate). Vreau să felicit, așadar, primarii care au înțeles că PNDL este o oportunitate de a asigura fondurile necesare pentru o parte din investițiile realizate în comunitate“, a mai spus președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.