Președintele Horia Teodorescu, alături de credincioșii din Cerna la Hramul Bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”


Președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu, a participat astăzi la Cerna, la sărbătoarea Hramului Bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”. Frumoasa slujbă săvârșită de preotul paroh Vasile Dorin s-a bucurat de participarea a numeroși credincioși din satul Cerna și precum și din celelalte localități arondate comunei.

   „Ne-a rânduit bunul Dumnezeu vreme frumoasă, pe măsura Marii Sărbători la care am onoarea să fiu alături de dumneavoastră. Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril sunt de o importanță deosebită în calendarul nostru ortodox. Numeroase biserici își serbează astăzi hramul, iar numele Mihail și Gavriil, cu diversele lor forme și variații, sunt extrem de populare. Icoana Sfinților Arhangheli este prezentă în multe case, ocrotind căminul și familia. În această zi mare din Calendarul Ortodox, permiteți-mi să urez „La mulți Ani” tuturor sărbătoriților sau membrilor familiilor voastre. Să aveți parte de vești bune, așa cum și Arhanghelul Gavriil, trimis de Dumnezeu, a transmis Fecioarei Maria marea veste că va da naștere singurului Său fiu.

    Ca mărturie peste veacuri a credinței ortodoxe, în această zi a arhanghelilor și a îngerilor, vă rog să primiți întreaga mea considerație, Preacucernici părinți, pentru modul în care reușiți să transmiteți tinerei generații valorile morale și spirituale ale ortodoxiei. De asemenea, îmi doresc să vă reamintesc că puteți vedea în Consiliul Judeţean Tulcea un partener de încredere, care vă va fi alături atunci când veţi avea nevoie. Vă mulțumesc și vă doresc mulți ani cu sănătate!”

Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”a fost construită în perioada 1890-1897, fiind resfințită pe data de 8 septembrie 2015 de Prea Sfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, în urma finalizării unor lucrări de reabilitare.