PREŞEDINTELE ORGANIZAŢIEI PNL SOMOVA- CERCETAT PENAL DE POLIŢIA DE FRONTIERA.PRINS CU PEŞTE FĂRĂ DOCUMENTE LEGALE!

goguPreşedintele organizaţiei locale PNL Somova este cercetat de Poliţia de Frontiera Tulcea sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și transport a peștelui fără documente legale, faptă prevăzută și sancționată de art. 64 din O.U.G. 23/2008.
Gheorghe Năstase este şi consilier local în comuna Somova şi a candidat la alegerile din vara pentru funcţia de primar. Evenimentul s-a produs săptămâna trecută însă autorităţile sunt obligate prin lege să nu facă public numele persoanele cercetate, din acest motiv comunicatul a fost transmis cu iniţialele celui cercetat.
„În data de 14.09.2016, în jurul orei 08.40, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona localității Telita, a oprit pentru control un autoturism marca Mitsubishi, condus de cetățeanul român N.G., în vârstă de 45 de ani, domiciliat pe raza județului Tulcea.
În urma verificării autoturismului, a fost descoperită cantitatea de 106 kilograme pește proaspăt din speciile caras, știucă și babușcă pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.
Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și transport a peștelui fără documente legale, faptă prevăzută și sancționată de art. 64 din O.U.G. 23/2008. “
Preşedintele PNL Somova, Năstase, recunoaşte că el este persoana în cauza însă spune că nu este vinovat.
„Eu desfășor activități în domeniul pisciculturii, iar atunci când m-au oprit în trafic eram în timpul programului. Am toate documentele care să demonstreze că dețineam legal cantitatea de pește, dar ei nu au vrut să înțeleagă. Evident că o să contest măsurile dispuse de polițiștii de frontieră “, a declarat George Năstase.