PREȘEDINTELE P.N.L. TULCEA: „Poate fi observată diferența față de liderii PSD-ALDE, care folosesc instituții și partide pentru a-și scăpa pielea “

Decizia ÎCCJ de achitare, definitivă, în cazul lui Ludovic Orban arată conduita corectă, normală, pe care trebuie să o aibă un om politic atunci când asupra sa sunt formulate acuzații din partea organelor judiciare, susține președintele Organizației Județene Tulcea a Partidului Național Liberal, Ștefan Ilie.
„ Ludovic Orban s-a retras din toate funcțiile și a renunțat la candidatură la primăria Capitalei, în 2016, imediat ce împotriva să DNA a declanșat urmărirea penală. Ludovic Orban NU a mai candidat la nicio funcție publică, nici la alegerile parlamentare din 2016, până când nu a obținut soluția de achitare în instanța de fond. Ludovic Orban NU a formulat atacuri la adresa instituțiilor judiciare, a DNĂ, după momentul declanșării cercetării în cazul domniei sale. Ludovic Orban NU s-a folosit de poziția sa politică pentru a-și apăra cauza prin alte instrumente decât cele instituționale, pe care le are la dispoziție orice cetățean obișnuit– pe calea instanțelor de judecată. Din contră, prin conduita sa politică a protejat imaginea PNL de orice vulnerabilitate nedreaptă. Ludovic Orban s-a considerat cu conștiința curată și a ales calea pe care orice om care se știe cu dreptatea de partea sa o alege, având încredere în corectitudinea instanțelor de judecată.
În contrapartidă, liderii PSD – ALDE au folosit și folosesc instituțiile statului român, dar și partidele pe care le conduc, pentru le servi cauza altfel decât pe calea instanțelor de judecată. Dacă PNL a susținut independența Justiției, consecvent, PSD-ALDE încearcă subordonarea Justiției puterii politice în interesul personal al liderilor săi: Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.
PNL a votat de fiecare dată, transparent, pentru ridicarea imunității parlamentarilor/începerea urmării penale, pentru a respecta principiul egalității în fața Legii. PSD-ALDE a blocat solicitările sistematic!
PNL a adoptat un Cod de integritate pentru candidații la alegerile parlamentare/locale, pe care l-a respectat întocmai! PSD a adoptat un simulacru de astfel de Cod, pe care nu l-a mai respectat.
Liderii PNL au renunțat să mai ocupe funcții de demnitate publică atunci când asupra lor au fost formulate acuzații. Liderii PSD-ALDE în persoana lui Liviu Dragnea (condamnat și inculpat) și a lui Călin Popescu Tăriceanu (inculpat) ocupă poziția de președinți ai celor două camere ale Parlamentului.
PNL apără independența sistemului judiciar, folosind toate pârghiile pe care le are la dispoziție din Opoziție, în vreme ce PSD-ALDE încearcă cu disperare să-l încalece politic.
PNL susține domnia Legii, în vreme ce PSD-ALDE militează pentru ca Legea să se aplice selectiv, în funcție de potentații zilei “transmite liderul PNL Tulcea, primarul comunei Luncavița, Ștefan Ilie.