PREȘEDINTELE PNL TULCEA, ȘTEFAN ILIE: „Suntem convinși că președintele Iohannis va acționa în interesul României și va lua cea mai bună decizie “

Stefan ILIE, presedintele PNL Tulcea

Referitor la decizia președintelui Klaus Iohannis în cazul revocării șefului DNA) PNL consideră că decizia CCR nu poate fi acceptată, întrucât ea depășește cadrul constituțional în vigoare.
„Președintele a precizat că va respecta Constituția și statul de drept. De altfel, articolul 80 din Constituție precizează că „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice”. Suntem convinși că președintele va acționa în interesul României și va lua cea mai bună decizie.
Amenințările PSD cu suspendarea președintelui Klaus Iohannis sunt declarații iresponsabile și butaforie, nu există niciun motiv de suspendare. PNL se va afla în orice situație alături de președintele Iohannis. Dacă PSD declanșează un astfel de demers, atunci va dovedi tuturor românilor că este în stare să sacrifice soarta întregii țări pentru interesele unui grup cu mentalitatea infracțională, iar românii își vor spune cuvântul la urne “a declarat președintele PNL Tulcea, Ștefan Ilie.
Referitor la un eventual referendum convocat de Klaus Iohannis, liderul liberalilor tulceni consideră că referendumul este instrumentul democratic prin care poporul își exprimă suveranitatea și tranșează lucrurile.
Președintele Klaus Iohannis a precizat că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum legat de situația actuală, dar la finalul unei dezbateri publice legată de modul în care societatea se raportează la justiție și regimul democratic.