Presedintele PSD Liviu Dragnea, la Tulcea: „Podul peste Dunare intra in linie dreapta!“

IMG_3972Prezent la Tulcea, presedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a vorbit despre principalele investitii care urmeaza sa fie realizate la nivelul judetului nostru.

Miercuri dupa amiaza, la sediul PSD Tulcea, presedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu si presedintele PSD Liviu Dragnea s-au intalnit cu reprezentanti ai presei pentru a discuta despre principalele directii de actiune in ceea ce priveste investitiile viitoare.

Dupa discutiile purtate cu primarii din judet, presedintele Dragnea a tras principalele concluzii: multe dintre autoritatile centrale nu inteleg faptul ca judetul Tulcea prezinta o anumita particularitate, iar regulile general valabile nu pot fi aplicate aici.

In acest context, insa, presedintele Liviu Dragnea a vorbit despre principalele directii de actiune atunci cand vorbim despre dezvoltarea intregului judet in baza mecanismului financiar Investitii Teritoriale Integrate (ITI), pe care l-a sustinut pe vremea cand era ministru al Dezvoltarii Regionale.

Domnia sa a facut o scurta trecere in revista a celor mai importante investitii ce urmeaza sa fie realizate prin Programul de Infrastructura Mare: drumul dintre Braila si Constanta, podul peste Dunare, modernizarea, dosarea, extinderea Spitalului Judetean, porturile tulcene.

„Noul Guvern va trebui sa finalizeze procedura de transfer a infrastructurii portuare de la APDM la Tulcea. Faleza Tulcea s-ar putea transforma intr-un punct de atractie turistica daca ar beneficia de investitii de modernizare“, a declarat Liviu Dragnea.

In ceea ce priveste situatia podului peste Dunare, despre care se discuta de peste 20 de ani, presedintele Liviu Dragnea spune ca in cateva saptamani intra in linie dreapta, intrucat la momentul de fata ajung la Comisia Tehnica pentru avize.

„Stiu ca se discuta de mult timp de aceasta investitie, diferenta este ca acum avem si banii necesari (n.n aproximativ 200 de milioane de euro). Asadar, sper din tot sufletul ca in curand sa inceapa proceurile de licitatie“.