„Prima casă”, o lege pentru toți cei care-și doresc o locuință

Deputat Anisoara Radu

Deputat Anisoara Radu

Grupul Parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor a votat pentru adoptarea unui proiect de lege care prevede garantarea de către stat, în procent de 50%, a creditelor acordate pentru achiziţia de locuinţe noi sau consolidate prin programul „Prima casă”.
„Locuinţele care nu se încadrează în această categorie vor fi garantate de statul român în procent de 40%, potrivit actului normativ adoptat în cadrul şedinţei de vot final care a avut loc marţi, 21 martie 2017.
Măsurile propuse şi adoptate cu sprijinul Grupului Parlamentar al PSD stimulează achiziţia de locuinţe noi în cadrul programului, fapt care va avea efecte benefice asupra creşterii calităţii vieţii prin îmbunătăţirea condiţiilor de locuire în România.
Un alt efect al noului act normativ va fi dinamizarea activităţii de construcţii, cu ecou favorabil în privinţa creării de noi locuri de muncă“ a declarat deputatul de Tulcea Anişoara Radu (PSD).
Conform noii regelementări, prin locuinţă nouă se înţelege orice imobil care respectă condiţiile pentru a fi încadrat în categoria imobilelor cu destinaţia de locuinţă, recepţionat la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat.
Totodată, vor fi asimilate în categoria locuinţelor noi şi cele supuse cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat unor lucrări de intervenţie în vederea consolidării şi/sau a reducerii riscului seismic.