PRIMĂRIA FACE CE ȘTIE: ALȚI BANI CHELTUIȚI PE BORDURI ȘI PAVELE…CE FIRMĂ A PRIMIT UN NOU CONTRACT DIN BANI PUBLICI

Dacă la capitolul asfaltări sau alte lucrări de amploare Primăria mai așteaptă anul electoral, la capitolul schimbări de borduri și pavele e în plin avânt muncitoresc. Luni 4 noiembrie a fost adjudecată încă o „cârpeală “, mai exact proiectul intitulat „REPARAȚII TROTUARE CU PAVELE AUTOBLOCANTE VIBROPRESATE ȘI BORDURI ÎN MUNICIPIUL TULCEA “, valoarea contractului fiind de 225139.18 RON

Câştigătorul contractului este SC FINECO ADMAT SRL Tulcea, o firmă ce a intrat în rândul abonaților la lucrările Primăriei legate de borduri și pavele, alături de „clasicii “Nesand SRL și Mixtura SRL.

Fineco Admat a fost la un pas de intrarea în insolvență anul acesta. Mai exact, Tribunalul Tulcea a admis cererea de deschidere a procedurii insolvenţei, la cererea debitoarei Nesand SRl, la data de 1.02.2019. Cum se întâmpla de obicei, totul se schimbă la Constanța, acolo unde Curtea de Apel a admis apelul împotriva sentinţei civile nr.137/01.02.2019 a Tribunalului Tulcea, s-a schimbat în totalitate sentinţa apelată şi s-a dispus admiterea contestaţiei împotriva cererii de deschidere a procedurii insolvenţei şi respingerea cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă în formă generală cu privire la debitoarea SC „Fineco Admat” SRL. Dealtfel, firma a fost executată silit pentru datorii în mai multe dosare. Fineco Admat este administrată de Ileana Luchian Giușcă, director fiind Andrei Dănilă.

Obiectul contractului constă în lucrări de refacere, execuție, verificare a calității și recepția lucrărilor de reparații cu pavele autoblocante, înlocuirea bordurilor și aducerea la cotă a căminelor de vizitare, astfel: – montat bordura mare nouă: 423,30 m – trotuar cu pavele autoblocante vibropresate clasice: 1.448 mp – trotuar cu pavele autoblocante vibropresate de calitate superioară, cu finisaj special cu textură granulata a suprafeței de uzură și de diferite culori: 476 mp – aducerea la cotă a capacelor căminelor de vizitare: 17 buc Zonele care necesită reparații cumulează o suprafață de 1.924,00 mp și urmează a fi reparate cu pavele autoblocante vibropresate, din care 476 mp cu pavele autoblocante vibropresate de calitate superioară, cu finisaj special, cu textură granulată a suprafeței de uzură și de diferite culori și 1.448,00 mp cu pavele autoblocante vibropresate clasice; bordura care urmează a fi montată totalizează 417,35 ml. Aducerea la cotă a celor 17 (șaptesprezece) cămine se va executa înainte de refacearea stratului de fundație și montarea pavajului. Lucrările se vor executa pe următoarele amplasamente: – Str. Mihail Kogălniceanu tronson str. Babadag – str. Griviței: – pavele autoblocante vibropresate clasice, de culoare gri și bordură mare nouă; – Trotuar adiacent parc Sf. Gheorghe: – pavele autoblocante vibropresate clasice, de culoare gri; – Str. Păcii din intersecţia cu str. Progresului – str. Babadag, zona rond spațiu verde: pavele autoblocante vibropresate clasice, de culoare gri și bordură mare nouă; – Str. Babadag tronson zona rond spaţiu verde – limită terasa Trident: pavele autoblocante vibropresate de calitate superioară, cu un finisaj special cu textură granulată a suprafeţei de uzură, având diverse culori și bordură mare nouă.