Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PRIMĂRIA TULCEA A RATAT FONDURILE EUROPENE PENTRU MODERNIZAREA STRĂZILOR, PRIMĂRIA LUNCAVIȚA ASFALTEAZĂ 43 DE KILOMETRI! PRIMĂRIA TULCEA A RATAT FONDURILE EUROPENE PENTRU MODERNIZAREA STRĂZILOR, PRIMĂRIA LUNCAVIȚA ASFALTEAZĂ 43 DE KILOMETRI!
Primăria Tulcea, deși beneficiază de un ditamai serviciul de management proiecte cu finanțare externă, a ratat numeroase posibilități de a reabilita străzile din Tulcea,... PRIMĂRIA TULCEA A RATAT FONDURILE EUROPENE PENTRU MODERNIZAREA STRĂZILOR, PRIMĂRIA LUNCAVIȚA ASFALTEAZĂ 43 DE KILOMETRI!

Primăria Tulcea, deși beneficiază de un ditamai serviciul de management proiecte cu finanțare externă, a ratat numeroase posibilități de a reabilita străzile din Tulcea, în timp ce numeroase localități din județ au obținut bani frumoși. Ratând fondurile europene, Primăria ar vrea să se împrumute de băi pentru refacerea infrastructurii stradale, poate şi pentru că fondurile europene sunt mult mai supravegheate…

Luncavița de exemplu, după cum spune primarul Ștefan Ilie, a obținut peste 9 milioane de euro pentru a asfalta 43 de kilometri de drumuri.

„În acest mandat,Primăria Municipiului Tulcea putea depune pentru asfaltarea străzilor o basculantă de proiecte și de cereri de finanțare pentru obținerea banilor nerambursabili, europeni sau guvernamentali.

Primăria Tulcea a beneficiat de două șanse unice de a obține fonduri fără să intre în competiție cu alte municipii, în care orice cerere de finanțare ar fi fost admisă, indiferent de punctajul obținut.

Programul Operațional Regional, prima șansă, ar fi oferit Primăriei Tulcea, prin sumele alocate Infrastructurii rutiere de importanță regională și locală, zeci de milioane de Euro pentru configurarea și reconfigurarea străzilor urbane, pentru construirea, modernizarea, extinderea sau reabilitarea benzilor pentru transportul public de călători, a traseelor și pistelor pentru pietoni și biciclete, a părților carosabile a infrastructurii rutiere, etc.

Programul Național de Dezvoltare Locală, a doua șansă, ar fi permis, fără prea mari eforturi procedurale, depunerea de cereri pentru asfaltarea tuturor străzilor orașului și ar fi obținut finanțare, așa cum au primit municipiile din apropiere Galați, Brăila, Fetești sau Călărași.

Cele două oportunități, europeană și guvernamentală, ar fi trebuit să se completeze una pe cealaltă, în așa fel încât să acopere toată infrastructura rutieră a orașului.
La Tulcea cele două șanse s-au exclus una pe cealaltă prin indiferența autorităților locale, care vor acum să se împrumute.

La Luncavița am obținut, pentru asfaltarea a peste 43 de km de străzi, suma totală nerambursabilă de 9 milioane de Euro! În acest mandat“ a declarat Ștefan Ilie,primarul Comunei Luncavița,candidat la Primăria Municipiului Tulcea.