Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Primăria Tulcea: De la „Vom face cu fonduri europene “ la „finanțare din Bugetul local prin contractarea de împrumuturi rambursabile“ Primăria Tulcea: De la „Vom face cu fonduri europene “ la „finanțare din Bugetul local prin contractarea de împrumuturi rambursabile“
Distanța de la promisiunile electorale și pană la realitate se pare că este foarte scurtă, mai exact direct proporțională cu memoria, atât cea a... Primăria Tulcea: De la „Vom face cu fonduri europene “ la „finanțare din Bugetul local prin contractarea de împrumuturi rambursabile“

Distanța de la promisiunile electorale și pană la realitate se pare că este foarte scurtă, mai exact direct proporțională cu memoria, atât cea a electoratului dar în special a candidaților care au făcut promisiunile.
De la „Vom face cu fonduri europene “și până la „finanțare din Bugetul local prin contractarea de împrumuturi rambursabile “distanța a fost la fel de mică, după cum rezultă și din cel mai nou contract semnat de Primărie pentru” REABILITARE/MODERNIZARE SISTEM RUTIER ȘI LUCRĂRI TEHNICO- EDILITARE, STRĂZI TRASEE AUTO, MUNICIPIUL TULCEA”, proiect în valoare de 34797741.77 RON, peste 7 milioane de euro, bani împrumutați pentru care se plătesc dobânzi.

Desigur, există și scuze, că nu există măsuri de finanțare prin fonduri europene, sesiuni deschise, etc, dar un specialist ar fi știut și sigur știa asta încă din campania electorala, însă în locul unui adevar au fost preferate clasicele promisiuni pentru prostit electoratul…..
Câştigătoarea, o firmă deja abonată la contractele Primăriei Tulcea, AUTOPRIMA SERV S.R.L Constanța.
Autoprima Serv a devenit în ultimii ani cel mai important asfaltator din Constanţa, cele mai importante contracte venind de la primăriile din Techirghiol, Cumpăna, Saraiu, Poarta Albă etc. Regele asfaltului Balagiu a primit în ultimii ani aproape 100 de contracte de la stat, în valoare totală de peste 65 de milioane de euro.
Recent, Primăria Tulcea a majorat valoarea contractului încheiat cu Autoprima Serv pentru lucrările de canalizare, respectiv îmbunătățirea colectării apelor pluviale din zonele cu acumulări mari de apă, contract finanțat prin PNDL. Prețul total al contractului, după majorare, echivalează cu circa 4,35 milioane de euro.

ÎN CE CONSTĂ PROIECTUL
Servicii de proiectare tehnică, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru proiectul” REABILITARE/MODERNIZARE SISTEM RUTIER ȘI LUCRĂRI TEHNICO- EDILITARE, STRĂZI TRASEE AUTO, MUNICIPIUL TULCEA”
NUMĂR/DATA
35562/11 aug. 2022
OFERTANT CÂŞTIGĂTOR
AUTOPRIMA SERV S.R.L. /RO 11394440
PROIECT EXPERT CONSULT DESIGN/RO 17250915
VALOARE CONTRACT
34797741.77 RON
Servicii de proiectare tehnică, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru proiectul” REABILITARE/MODERNIZARE SISTEM RUTIER ȘI LUCRĂRI TEHNICO- EDILITARE, STRĂZI TRASEE AUTO, MUNICIPIUL TULCEA”. Prin realizarea investiției se urmărește îmbunătățirea calității vieții cetățenilor prin reabilitarea și modernizarea sistemului rutier și efectuarea de lucrări tehnico-edilitare pe străzi trasee auto. Obiectivul general al proiectului Prin realizarea investiției se urmărește modernizarea sistemului rutier pe străzile: Alexandru cel Bun, I.L. Caragiale, Forestierului, Corneliu Gavrilov, Dumitru Ivanov, Militari, Păcii – tronson 1, Păcii – tronson 2, Plugarilor. De asemenea se propun rețele noi, după cum urmează: • strada Forestierului: reţele de apă și canalizare menajeră noi, • strada Militari: reţele de apă și canalizare menajeră noi, • strada Corneliu Gavrilov: rețea de canalizare pluvială, • strada Dumitru Ivanov: rețea de alimentare cu apa și rețea de canalizare pluvială.