Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PRIMĂRIA TULCEA EXPLICĂ DE CE S-A MAJORAT TAXA DE HABITAT PRIMĂRIA TULCEA EXPLICĂ DE CE S-A MAJORAT TAXA DE HABITAT
Taxa de habitat este datorată numai de persoane fizice – locuitori ai Municipiului Tulcea. Taxa constituie venit cu destinaţie specială, este fundamentată pe necesitatea... PRIMĂRIA TULCEA EXPLICĂ DE CE S-A MAJORAT TAXA DE HABITAT

Taxa de habitat este datorată numai de persoane fizice – locuitori ai Municipiului Tulcea. Taxa constituie venit cu destinaţie specială, este fundamentată pe necesitatea asigurării curăţeniei municipiului şi se utilizează în scopul asigurării colectării şi transportului rezidurilor menajere din recipienţii proprii sau închiriaţi (containere, europubele, etc.), precum şi pentru depozitarea şi neutralizarea acestora la rampa ecologică.
Pentru anul în curs, Consiliul Local a aprobat majorarea acestei taxe de la 92 la 125 de lei.

„S-a majorat taxa de habitat datorită faptului că şi Serviciile Publice anul acesta au majorat tarifele cu aproximativ 30%. Tarifele nu au mai fost majorate din 2009. Între timp a crescut salariul minim pe economie, a crescut preţul la combustibil, pe scurt înseamnă că, colectare, transport deşeuri menajere a crescut – deci din bugetul local noi plătim anual undeva la 5.176.861 lei pentru colectare, transport deşeuri menajere.
Pentru depozitare, procesare deşeuri menajere plătim 1.892.000 şi deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie 1.558.000 lei.
De asemenea a scăzut numărul de plătitori de taxă de habitat declaraţi “a precizat doamna Alina Antonescu -director economic în cadrul Primăriei Tulcea.