Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PRIMARUL HOGEA, INCULPAT ÎNTR-UN NOU DOSAR PENAL! PRIMARUL HOGEA, INCULPAT ÎNTR-UN NOU DOSAR PENAL!
Primarul constantin Hogea este acuzat de abuz în serviciu într-un dosar penal, procurorii din cadrul Parchetului Tulcea confirmând oficial începerea urmăririi penale. Numitul Hogea... PRIMARUL HOGEA, INCULPAT ÎNTR-UN NOU DOSAR PENAL!

hogea mikPrimarul constantin Hogea este acuzat de abuz în serviciu într-un dosar penal, procurorii din cadrul Parchetului Tulcea confirmând oficial începerea urmăririi penale.
Numitul Hogea Constantin are calitatea de inculpat în acest dosar, spun reprezentanţii Parchetului Tulcea.
Dosarul are la baza plângerea penală formulată de fostul şef al Direcţiei Poliţie Locale Tulcea, Bogdan Bulete, după ce Hogea a dispus blocarea biroului directorului Bulete.
Acţiunea primarului a venit pe fondul unui conflict de orgolii, după ce primarul Hogea a încercat să scape de directorul Bogdan Bulete, prin intermediul unei dispoziţii ilegale de înlocuire. De nervi, după ce Prefectura a atacat deciziile lui Hogea şi Bulete a redevenit director, Hogea a făcut un gest demn de grădiniţă, după cum se precizează în adresa oficială transmisă de directorul Bulete:
„Domnule Primar al municipiului Tulcea,
Vă informez că prin dosarul nr. 860/88/2014 înregistrat la tribunalul Tulcea în dată de 14.04.2014 a fost contestată de către Prefectura Tulcea prin persoana d-lui Prefect Lucian Simion deciziile dvs. nr. 148 şi 149/03.02.2014 prin care în prima dintre ele îmi modificaţi raporturile de muncă, decizie considerată nelegala de către A.N.F.P. după cum a-ţi luat la cunoştinţă prin adresa mea nr. 7568/20.03.2014.
Urmare, conform legii 544/2004, articolul 3 actul atacat de către Prefect este suspendat de drept până la soluţionarea cauzei, drept pentru care vă rog să procedaţi în consecinţă, conform legii.
În încheiere doresc să vă aduc la cunoştinţă şi un demers care nici nu ştiu cum să-l cataloghez respectiv faptul că în dată de 16.04.2014 la sosirea la locul de muncă mi s-a raportat că dvs. a-ţi dispus prin administratorul Caramangiu Simion să se înlocuiască broasca de la biroul meu, (al directorului executiv D.P.L.) lucru ce s-a întâmplat în dată de 15.04 ora 16:30, iar toate 3 cheile se găsesc la dvs.
Vă rog să daţi dovadă de decenţă şi să păstrăm un anumit nivel al confruntării între primar de municipiu şi şeful poliţiei locale (dacă al dialogului nu este posibil) şi să predaţi către D.P.L. un rând de chei pentru a îmi putea exercita atribuţiile de serviciu.
Mulţumesc,
Director Executiv D.P.L.
Bulete Bogdan – Ioachim “.
De menţionat ar fi şi lentoarea cu care s-a desfăşurat cercetarea premergătoare în acest dosar, aici vina fiind a celor de la Poliţie. Sunt binecunoscute relaţiile indirecte, prin intermediul unui om de afaceri şi al unui apropiat al primarului Hogea, cu şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Viorel Oltu.
Reamintim că Hogea este la acest moment dublu inculpat, fiind acuzat şi de luare de mită într-un dosar instrumentat de DNA Galaţi, urmând să fie retrimis în judecata în scurt timp.