Primarul Ilie de la Luncavița a renunțat la funcțiile deținute în PDL!

Ștefan Ilie

Ștefan Ilie

Unul dintre cei mai cunoscuți primari din județul Tulcea, Ștefan Ilie, a demisionat din funcțiile de conducere deținute în cadrul Partidului Democrat Liberal. Publicăm mai jos integral decizia și motivarea demisiei, redactată de câtre primarul Ștefan Ilie

„Către

PARTIDUL DEMOCRAT LIBERAL

FILIALA JUDEȚEANĂ TULCEA

Domnului Președinte Victor TARHON

 Subsemnatul Ștefan ILIE, membru și vicepreședinte al PDL – Filiala Județeană Tulcea, îmi depun prin această adresă,

 DEMISIA

 Din funcția de vicepreședinte al PDL – Filiala Județeană Tulcea și din Biroul Permanent Județean Tulcea, păstrându-mi doar calitatea de membru al PDL.

Argumentele demisiei mele din BPJ și din funcția de vicepreședinte sunt multiple și ele sunt rezultatul modului defectuos prin care autoritățile centrale membre PDL au realizat colaborarea cu autoritățile locale din teritoriu.

Ca primar al Comunei Luncavița încă din anul 2004, comună membră a Asociației Comunelor din România, am militat permanent pentru descentralizarea administrației publice locale, în spiritul Cartei Europene a Administrației Publice Locale,  pentru susținerea și dezvoltarea zonelor rurale în atingerea condițiilor minime de civilizație firești și conforme secolului în care trăim și normelor Uniunii Europene. Din păcate, deși în anul 2008 partidul din care fac parte, PDL, a promovat permanent în campaniile electorale realizarea descentralizării administrative, acest lucru nu s-a realizat, mai mult decât atât, descentralizarea atât de mult promisă s-a concretizat   într-o tot mai DES CENTRALIZARE!

Am fost un primar vocal în mandatul 2008-2012, mai ales împotriva colegilor din partid care și-au încălcat promisiunile și mai ales împotriva celor care au propulsat în funcții de conducere a deconcentratelor, a direcțiilor de acordare și administrare a fondurilor europene, neprofesioniști sau persoane care își urmăreau în primul rând propriile interese și mai puțin evaluarea corectă a proiectelor depuse. M-am afirmat în acest sens de nenumărate ori în mass media, sau la diferite congrese și întâlniri de partid. Din păcate de fiecare dată am avut de pierdut atât eu, cât și cetățenii comunei pe care o conduc, deoarece am fost îndepărtat de la toate sesiunile de finanțare ale fondurilor europene.

Cu toate aceste nemulțumiri, am acceptat să candidez și la alegerile din 10 iunie 2012 tot din partea PDL și deși afirm cu răspundere că am avut oferte foarte avantajoase din punct de vedere politic de la principalele partide, am decis să rămân tot în PDL, datorită motivului că nu pot accepta ca primarul să fie folosit ca o masă de manevră în campanie, iar apoi să fie uitat timp de patru ani.

Am mai acceptat să rămân în PDL și datorită aprecierii pe care o am față de d-l Victor TARHON, a muncii pe care acesta a depuso pentru dezvoltarea reală a județului Tulcea. Consider că față de partid și față de d-l Victor TARHON mi-am făcut datoria la alegerile din 10 iunie 2012, obținând aproximativ 60% pentru fiecare, dintre voturile valabil exprimate.

          În consecință vă rog să luați act de demisia mea din BPJ și din funcția de vicepreședinte al PDL Tulcea.

          De asemenea, dacă veți considera că nu mă mai pot adapta politicii promovate de PDL sunt de acord să mă excludeți și din funcția de membru. 

În speranța că mă înțelegeți, așa cum și eu am înțeles în momente de cumpănă, vă rog să acționați în consecință, asigurându-vă de întreaga mea considerație.

 Cu stimă,

Ștefan ILIE – Primarul Comunei Luncavița“.