Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Primul primar tulcean demis prin referendum! Primul primar tulcean demis prin referendum!
Cu o majoritate zdrobitoare, 300 la 16,locuitorii din IC Brătianu au votat pentru demiterea primarului Alexe Iordan (PNL). Acesta devine primul primar tulcean demis... Primul primar tulcean demis prin referendum!

Primarul Iordan Alexe

Cu o majoritate zdrobitoare, 300 la 16,locuitorii din IC Brătianu au votat pentru demiterea primarului Alexe Iordan (PNL). Acesta devine primul primar tulcean demis prin referendum.

Dintr-un total de 992 de alegători înscriși pe listele electorale permanente, la referendum au votat 327, prezența la vot fiind de 35,46%, conform datelor furnizate de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Astfel s-au îndeplinit condițiile pentru validarea referendumului, fiind nevoie ca prezența la vot să fie de 30% din numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale permanente.

Prefectului județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu a semnat la data de 09.03.2022 ordinul de îndeplinire a condițiilor de organizare a referendumului pentru demiterea primarului în funcție al comunei I.C. Brătianu. Inițiativa referendumului a aparținut unui grup de locuitori cu drept de vot din localitatea I.C.Brătianu, nemulțumiți de activitatea primarului.