PRIN DISPOZIŢIA PRIMARULUI HOGEA, SECRETARUL PRIMĂRIEI TULCEA A FOST SUSPENDAT DIN FUNCŢIE

Secretarul U.A.T. Tulcea, Maria Brudiu, a fost suspendat din funcţie prin dispoziţia primarului Constantin Hogea. Măsură a fost luată după precizările venite de la Agenţia Naţională a Funcţionarului Public în legătură cu trimiterea în judecata a secretarului Maria Brudiu.
“Noi am făcut o solicitare către A.N.F.P. după ce am fost solicitaţi şi din partea Prefecturii, zilele trecute aceştia ne-au răspuns şi au precizat că în aceste condiţii de trimitere în judecata funcţionarul public trebuie suspendat de drept, ne-am conformat şi am semnat dispoziţia de suspendare” ne-a declarant primarul Constantin Hogea.
Prerogativele secretarului Primăriei au fost preluate de domnul Iusuf Levent, directorul Direcţiei Administraţie Publica Locală, începând cu data de 1 februarie.
Reamintim că  la data de 16 octombrie 2017 procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
HOGEA CONSTANTIN, primar al municipiului Tulcea, județul Tulcea, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
BRUDIU MARIA, secretar al municipiului Tulcea, județul Tulcea, cu privire la săvârșirea două infracțiuni de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
MIHALCA BOGDAN, la data faptei arhitect șef al municipiului Tulcea, județul Tulcea, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2012, o societate comercială a depus, la Consiliul Local Tulcea – Direcția de întreținere și administrare patrimoniu, o cerere prin care solicita un aviz pentru amenajarea unei parcări auto.
Pe baza acestei solicitări, în perioada iunie – august 2014, inculpatul Hogea Constantin, în calitate de primar al municipiului Tulcea, cu ajutorul celorlalți doi inculpați, a emis în mod ilegal autorizația de construire a parcării, în condițiile în care societatea comercială nu deținea vreun teren pe care să fie edificată parcarea respectivă.
În acest sens, inculpatul Hogea Constantin, cu ajutorul inculpatei Brudiu Maria, încălcând prevederile legale, a depus diligențele necesare pentru emiterea unei hotărâri de consiliu local, prin care o suprafață de 52,91 mp situată în municipiul Tulcea a fost trecută ilegal din domeniul public în domeniul privat al orașului.
Ulterior, fără a se organiza o licitație publică, această suprafață de teren a fost închiriată firmei respective.
Conduitele infracționale ale celor trei inculpați au condus la ocuparea și exploatarea ilegală, de către societatea respectivă, a unei suprafețe de teren ce face parte dintr-o rețea stradală, prin translatarea (decuparea) trotuarului și transformarea acestei suprafețe într-o parcare privată.
Totodată, au fost vătămate interesele legitime ale unității administrative – municipiul Tulcea, jud. Tulcea, de a dispune de suprafața de 52,91 mp aparținând municipiului Tulcea.