Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Frontieriştii tulceni au prins ieri trei persoane care deţineau peşte fără documente legale sau plase interzise de lege. Ieri, la ora 16.45, la Isaccea...
Plasele au fost confiscate

Plasele au fost confiscate

Frontieriştii tulceni au prins ieri trei persoane care deţineau peşte fără documente legale sau plase interzise de lege.

Ieri, la ora 16.45, la Isaccea a fost verificat în trafic un microbuz marca Iveco, în care un bărbat de 55 ani, domiciliat în  Brăila, transporta 65 de kilograme de peşte din specia scrumbie fără documente legale.

Acum două zile, în jurul orei 19.30, în apropierea lacului Razim, poliţiştii de frontieră şi reprezentanţi ai A.R.B.D.D. Tulcea au verificat o autoutilitară marca Renault, înmatriculată în Bucureşti, în care se aflau I.S. de 28 ani şi R.S. de 35 ani, domiciliaţi în comuna Murighiol.

În urma controlului au fost descoperite 10 unelte de pescuit tip plasă monofilament, ascunse în 4 saci de rafie, în lungime totală de 700 de metri, precum şi un dispozitiv GPS marca „Explorist”.

Cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, iar plasele şi dispozitivul GPS, în valoare de aproximativ 400 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Cei cinci cetăţeni români vor fi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infacţiunilor de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor sau produselor din peşte obţinute din pescuit” şi „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament“.