Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni...
Plasele au fost confiscate

Plasele au fost confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care deţineau în mod ilegal 11 plase de pescuit de tip comercial şi monofilament în lungime de peste 300 metri.
Ieri, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Chilia au acţionat pe raza localităţii Sfiştofca din judeţul Tulcea unde l-au identificat pe  A.T. în vârstă de 59 ani care deţinea 9 plase de pescuit tip setcă şi o plasă tip monofilament în lungime totală de aproximativ 300 de metri.
Tot ieri, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au verificat o ambarcaţiune pescărească în care se afla M.A. în vârstă de 52 ani domiciliat pe raza judeţului Galaţi. În barcă a fost descoperită o unealtă de pescuit tip avă în lungime de 30 metri pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele şi au întocmit persoanelor în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere, comercializare sau utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament” şi „folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial”.